
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Na tretine rozpáleného tuku opražíme polovicu dávky cibule do zlatista, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, ktorú opečieme, pridáme paradajkový pretlak, soľ, podlejeme vodou alebo vývarom z diviny a dusíme do mäkka.
- 2
Na druhej tretine tuku cibuľu do tmava urestujeme, pridáme na kocky nakrájané mäso z diviny a restujeme, pokiaľ mäso nepustí vlastnú šťavu, ktorú necháme vydusiť na tuk. Zaprášime mletou paprikou a podlejeme červeným vínom, pridáme korenie na divinu a dusíme do mäkka. Mäso podlievame.
- 3
Keď je mäso skoro hotové, pridáme lesné ovocie, ríbezľový džem a dodusíme do mäkka. Hotový zeleninový základ rozmixujeme do hladka a zamiešame do mäsového základu. Všetko necháme spoločne prevariť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu