Zverinový hrniec

Jaroslav Ertl
kapitán Gourmet klubu, 24. septembra 2010
Zverinový hrniec
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

600 g
100 g
150 g
300 g
50 g
20 g
40 g
80 g
80 g
20 g




Postup

  1. 1

    Na tretine rozpáleného tuku opražíme polovicu dávky cibule do zlatista, pridáme očistenú a nakrájanú koreňovú zeleninu, ktorú opečieme, pridáme paradajkový pretlak, soľ, podlejeme vodou alebo vývarom z diviny a dusíme do mäkka.

  2. 2

    Na druhej tretine tuku cibuľu do tmava urestujeme, pridáme na kocky nakrájané mäso z diviny a restujeme, pokiaľ mäso nepustí vlastnú šťavu, ktorú necháme vydusiť na tuk. Zaprášime mletou paprikou a podlejeme červeným vínom, pridáme korenie na divinu a dusíme do mäkka. Mäso podlievame.

  3. 3

    Keď je mäso skoro hotové, pridáme lesné ovocie, ríbezľový džem a dodusíme do mäkka. Hotový zeleninový základ rozmixujeme do hladka a zamiešame do mäsového základu. Všetko necháme spoločne prevariť.

Diskusia k receptu

jarkulienka
Dostali sme od švagrinej divinu, tento recept budem robiť. Už som kúpila aj mrazené lesné ovocie. Ďakujem zaň! Prílohou sú zemiakové kroketky?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia