Cícerové ragú
Cícerové ragú

Cícerové ragú s opekanou knedľou bez lepku

novalim - fotkanovalim, dnes 13:46. Komerčný recept.
Cícerové ragú s opekanou knedľou bez lepku
Foto: novalim

Máte chuť na výživný obed bez mäsa plný bielkovín, vitamínov a k tomu ešte aj veľmi chutný? Ste na správnej adrese. Dnešný recept Zobraziť celý popisMáte chuť na výživný obed bez mäsa plný bielkovín, vitamínov a k tomu ešte aj veľmi chutný? Ste na správnej adrese. Dnešný recept na cícerové ragú je presne to, čo potrebujete. Príprava nezaberie ani pol hodiny a sýta bude celá rodina. Ako prílohu sme zvolili našu hotovú parenú bezgluténovú knedľu opečenú na olivovom oleji. Čo poviete, vyskúšate?
Zdroj: www.novalim.sk

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 plechovky
1 plechovka
2 strúčiky
2 ČL
1 ČL
1 plechovka
3 hrste
 čerstvo pomleté
Príloha:
1 bal.




Postup

  1. 1

    Na oleji osmažíme rozpučený cesnak, kým sa rozvonia, pridáme scedený cícer, kurkumu a karí korenie, premiešame a krátko orestujeme.

  2. 2

    Potom pridáme paradajky z konzervy, celú zmes dochutíme soľou a korením a krátko povaríme.

  3. 3

    Napokon pridáme kokosové mlieko a necháme prevrieť. Minútu pred vypnutím sporáka ešte do zmesi vhodíme umyté listy čerstvého baby špenátu, aby sa sparil.

  4. 4

    Podávame s opraženou knedľou bez lepku alebo s bezlepkovým chlebíkom.

Diskusia k receptu

farbuska
Recept samotný sa mi celkom pozdáva, ale vadí mi udávanie množstva surovín na "plechovky". Najmä cícer býva v predaji v rôzne veľkých obaloch.
Ja sama si cícer varievam doma. Spoľahlivejšie je uviesť množstvo surovín v gramoch alebo aspoň na hrnčeky (250 ml).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia