Cícerové ragú s opekanou knedľou bez lepku
Foto: novalim
Máte chuť na výživný obed bez mäsa plný bielkovín, vitamínov a k tomu ešte aj veľmi chutný? Ste na správnej adrese. Dnešný
recept Zobraziť celý popisMáte chuť na výživný obed bez mäsa plný bielkovín, vitamínov a k tomu ešte aj veľmi chutný? Ste na správnej adrese. Dnešný
recept na cícerové ragú je presne to, čo potrebujete. Príprava nezaberie ani pol hodiny a sýta bude celá rodina. Ako prílohu sme
zvolili našu hotovú parenú bezgluténovú knedľu opečenú na olivovom oleji. Čo poviete, vyskúšate?
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 plechovky |
|
1 plechovka |
|
2 strúčiky |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 plechovka |
|
3 hrste |
|
|
|
čerstvo pomleté |
|
|
|
Príloha: | |
1 bal. |
|
|
Postup
-
1
Na oleji osmažíme rozpučený cesnak, kým sa rozvonia, pridáme scedený cícer, kurkumu a karí korenie, premiešame a krátko orestujeme.
- 2
Potom pridáme paradajky z konzervy, celú zmes dochutíme soľou a korením a krátko povaríme.
- 3
Napokon pridáme kokosové mlieko a necháme prevrieť. Minútu pred vypnutím sporáka ešte do zmesi vhodíme umyté listy čerstvého baby špenátu, aby sa sparil.
- 4
Podávame s opraženou knedľou bez lepku alebo s bezlepkovým chlebíkom.
Tiež ragú:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja sama si cícer varievam doma. Spoľahlivejšie je uviesť množstvo surovín v gramoch alebo aspoň na hrnčeky (250 ml).