
Zapečené plnené šampiňóny
Zo šampiňónov odstránime nožičky a mäkkú časť klobúčika (tú tmavšiu). Všetko okrem klobúčikov dáme do misky....

Omeleta s tvarohom
Čerstvý mäkký tvaroh pretrieme cez sito, zmiešame s mliekom a vajcami a osolíme. Vždy časť...

Vianočné stromčeky
Múku, soľ a kypriaci prášok spolu s cukrom /150g/, škoricou, žĺtkom a kúskami masla...

Listový šalát s močacinou, plesňovým syrom a kávovým dresingom
Je to nápadité a zároveň veľmi chutné jedlo, ktorým očarúvam hostí.

Zapečené lístočky so syrom
špagety už u nás doma nejdu-tak robievam hoc aké cestoviny ktoré mám doma-moja malá ich nazvala listočkami-je...

Palacinky zapečené so špenátom a fetou
Mąkę zmiksuj z mlekiem i żółtkami. Białka ubij na pianę. Dodaj do ciasta, delikatnie...

Lievance s kokosom a rumom
Takto dopadol môj pokus oživiť/obmeniť lievance. Fajné, sladké a sýýýýýýýýte :-)

Čokoládovo-vanilkové srdce
CESTO č. 1:8 vajec, 120g krys. cukor, 170g pol. muky, 1 lyžica solamylu, 1 lyžička kyp. prasku....

Opečený kapor s parmezánom
Kapra očistíme, vypitveme, dobre umyjeme a rozrežeme na porcie.

Restovaná pečeň na mix šaláte
mix šalát pokvapkám balsamicom a olivovým olejom a premiešam a zároveň na trošku oleja dám restovať...

Kórejská palacinka Haemuljeon
Skrátka nevšedná palacinka - kórejská záležitosť s morskými plodmi a dokonale vyváženou zálievkou.

Lístkové rolky plnené mäsom a zeleninou
Veľmi jednoduché na prípravu a skvelé na ten posledný deň pred nákupom na spotrebovanie akejkoľvek zeleniny....

Baklažánová nátierka
Jedna z variácií na blízkovýchodné pomazánky, s možnosťou mnohých úprav.

Fašírky z mletého kuracieho mäsa
Kuracie prsia si odvážime, umyjeme, a očistíme od blán. Cibuľu a cesnak ošúpeme a...

Cesnakovo-zázvorový kaprík
Ryby miluji na všechny způsoby, takže když mi kamarádka volala, jestli nechci 2 menší kapříky,...

Kochlíková praženica
Recept na praženicu, ktorý Vám ponúkam vznikol v čase, keď som sa snažil zaujať moju...

Hovädzie akože – mandle - s ryžou
Slovo robí chlapa a platí to aj pre kráľa! Sľúbil som Vám tento rcp, tak nech...

Baranie stehno s kalerábovým ragú
Baranie stehno umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Dáme do rúry vyhriatej na 160 °C...

Bezlepkové judáše z kysnutého cesta
Veľká noc sa blíži, tak si dnes napečieme bezlepkové judáše z kysnutého cesta....

Mrkvové šatôčky od Aničky
Zo surovín vypracujeme cesto, necháme ho 2 hodiny postáť, vyvaľkáme ho na 3 mm hrúbku,...

Kapustové batôžky
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu pokrájame na rezance. Očistenú cibuľu nakrájame nadrobno,...

Pohánka s hubami a rukolou
Pohánka je zdravá a na prípravu jedál veľmi vďačná surovina. Dá sa použiť na prípravu rozličných...

Kokosové ježe
Cesto: Všetky prísady spolu zmiešame, nie je dôležité vymixovať vajce s cukrom. Tento recept je...

Špargľovo šampiňónový krém
... v chladničke som mal stopky zo šampiňónov a niekoľko uvarených stopiek zo zelenej špargle, tak...

Tekvica zapečená so syrom a orechmi
Doba dýní a ořechů, je pořeba využít, co přiroda nabízí.

Hovädzie mäso na paradajkách
Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na tuku, pridáme nakrájané mäso a urestujeme. Osolíme, okoreníme a...

Hruškový koláč s posýpkou
Koláčik síce na prvý pohľad pripomína hrnčekový, ale je o niečo lahodnejší a sýtejší, lebo na jeho prípravu sa používa maslo a smotana....

Lečo na kyslo
Dôkladne umyjeme (sterilizujeme) zaváraninové fľašky. Mne vyšli dvanásť trojdecových fľašiek. Celkové množstvo leča je cca...

Jakitori
Jakitori - kurča na špajdli je japonské národné jedlo, je to náš obľúbený recept na prípravu...