30 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Slivky, hrušky a figy namočíme cez noc do vody. Ovocie posekáme nadrobno. Zohrejeme mlieko a rozpustíme v ňom droždie, pridáme múku, aby vzniklo kašovité cesto a necháme ho vykysnúť. Pridáme zvyšok múky, cukor, postrúhanú citrónovú kôru, škoricu, zomleté klinčeky a štipku soli a urobíme hladké cesto. Necháme ho kysnúť 15 minút.
- 2
Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň 2 obruče z tortovej formy s priemerom 24 cm. Tortové obruče vymažeme maslom. Do vykysnutého cesta zapracujeme ovocie, mandle a lieskové orechy. Cesto naplníme do foriem a ešte ho necháme kysnúť asi pol hodiny.
- 3
Potrieme ho rozmiešaným vajcom a ozdobíme mandľami a kandizovaným ovocím. V predhriatej rúre pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia. Necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu