Vianočný chlieb

redakcia - fotkaredakcia, 22. decembra 2009
30 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
150 g
100 g
125 ml
20 g
250 g
80 g
 štipka
60 g
80 g
Na zdobenie:
100 g
100 g
1 KL




Postup

  1. 1

    Slivky, hrušky a figy namočíme cez noc do vody. Ovocie posekáme nadrobno. Zohrejeme mlieko a rozpustíme v ňom droždie, pridáme múku, aby vzniklo kašovité cesto a necháme ho vykysnúť. Pridáme zvyšok múky, cukor, postrúhanú citrónovú kôru, škoricu, zomleté klinčeky a štipku soli a urobíme hladké cesto. Necháme ho kysnúť 15 minút.

  2. 2

    Plech vyložíme papierom na pečenie a dáme naň 2 obruče z tortovej formy s priemerom 24 cm. Tortové obruče vymažeme maslom. Do vykysnutého cesta zapracujeme ovocie, mandle a lieskové orechy. Cesto naplníme do foriem a ešte ho necháme kysnúť asi pol hodiny.

  3. 3

    Potrieme ho rozmiešaným vajcom a ozdobíme mandľami a kandizovaným ovocím. V predhriatej rúre pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia. Necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia