Foto: sjuz
Neobvyklá zaváranina, vhodná napríklad do zákuskov, koláčikov alebo ovocných pohárov, do palaciniek...Recept je trochu náročnejší na čas, pretože sa mu treba venovať. Musí sa Zobraziť celý popisNeobvyklá zaváranina, vhodná napríklad do zákuskov, koláčikov alebo ovocných pohárov, do palaciniek...Recept je trochu náročnejší na čas, pretože sa mu treba venovať. Musí sa miešať vo vodnom kúpeli, aby sa nezrazila, pretože sa používajú vajíčka. Ale výsledok stojí za to:) Na tvarohovinu sa dajú požiť aj napríklad grepy, najlepšie sú tmavočervené, aby výsledná farba bola pekná:)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z umytých citrónov postrúhame kôru, ale len vrchnú, nie tú bielu pod žltou:) a vytlačíme z nich šťavu. Dáme do hrnca s cukrom, a necháme rozpustiť na miernom ohni.
-
2
Pridáme maslo, rozpustíme.
-
3
Hrniec dáme do väčšieho hrnca s vodou, ktorú zohrejeme a necháme ju vo veľmi miernom vare, resp. v stave pred varom:) Vlejeme rozmiešané vajcia. Menší hrniec so zmesou vložíme do neho, a stále miešame metličkou. Kým zmes zhustne, trvá to od 25-45 minút. Je potrebné naozaj miešať, aby sa to nezrazilo. Ak by sa vám to predsa len náhodou stalo, zmes môžete po ukončení precediť. No aj tak ju stále ´dalej miešajte:)
-
4
Po 20 minútach to vyzerá takto:
-
5
No a hotová takto:) :
ja sa chystám aj na pomarančovú, alebo tú grepovú. Je to také pikantno-krémové:)
A viem si to predstaviť na nejakých košíčkoch plnených ovocím plus toto napr. ...
ale tvoj recept je lakavy,musim vyskusat;-)