Špargľová krémová polievka

feroad - bez fotkyferoad, 4. januára 2010
8
porcií
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
2 PL
2 ks
2 ks
2 ks
2 l
podľa chuti
podľa chuti
8 ks
2 PL




Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme olej a opražíme cibuľu, zeler a pór dosklovita asi 10 minút. Špargľu nakrájame na kolieska. Tieto dáme do hrnca spolu s vývarom a necháme variť zakryté 20 minút. Dáme dolu zo sporáka a rozmixujeme s ponorným mixérom.

  2. 2

    Dáme do nich vajcia po jednom a varíme zopár minút, ak chceme tak si pripravíme vajcia ako volské oko. Naservírujeme polievku do tanierov alebo misiek na to dáme vajce,podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

evanaaa
Takáto krémová polievka je najlepšia so smotanou, tuším ju čoskoro uvarím.
evanaaa
Ten zeler v rozpise ani nie je. Zdá sa mi to väčšie množstvo, stačilo by 0,5 kg špargle a aj vajec - pre nás.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia