Veľkonočný pletenec

redakcia - fotkaredakcia, 19. septembra 2009

Suroviny

0,5 kg
30 g
50 g
250 ml
2 ks
1 KL
3 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Z múky, vajca, droždia, masla, mlieka, soli pripravíme kysnuté cesto. Necháme ho vykysnúť.

  2. 2

    Potom cesto premiesime a rozdelíme na 3 rovnaké časti. Do jednej zapracujeme papriku, do druhej jemne nasekané bylinky.

  3. 3

    Všetky 3 časti sformujeme do rovnakých valčekov a spletieme ako vianočku. Smotanu rozšľaháme s druhým vajcom a pletenec potrieme.

  4. 4

    Striedavo posypeme makom, rascou a sezamom. Pečieme pri teplote asi 200 °C.

  5. 5

    Podávame k šunke a inému údenému mäsu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia