Pomarančové crème brulée

Luboš Rychvalský
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 20. decembra 2016
Pomarančové crème brulée
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
30 minút
príprava
25 minút
na 130 °C

Suroviny

160 g
6 g
70 g
700 ml
200 ml
280 g (na kôru)
50 ml (ovocný likér z pomarančovej kôry)
300 g




Postup

  1. 1

    Na miernom plameni zohrievame smotanu s pomarančovou kôrou a vanilkovým strukom, z ktorého sme vytlačili semienka. Necháme macerovať, ale nevaríme. Žĺtky vymiešame s cukrom do hustého svetložltého krému. Keď teplota smotany klesne pod 80 °C, pomaly ju lejeme cez sitko a zmiešame so žĺtkovým krémom, pridáme cointreau a nad vodnou parou miešame do zhustnutia. Potom nalejeme do zapekacích misiek.

  2. 2

    Misky poukladáme do pekáča naplneného vodou tak, aby siahala do 1/3 výšky misky. Dáme piecť do rúry predhriatej na 130 °C na 25 minút. Potom vyberieme z horúceho kúpeľa a necháme vychladnúť. Vychladnutý krém posypeme cukrom a flambovacou pištoľkou vytvoríme karamelovú kôrku. Zdobíme kandizovaným pomarančom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia