Pomarančové crème brulée
Luboš Rychvalský
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 20. decembra 2016
executive chef spoločnosti Trinity Hotels, 20. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
25 minút
na 130 °C
na 130 °C
Suroviny
160 g |
|
6 g |
|
70 g |
|
700 ml |
|
200 ml |
|
280 g (na kôru) |
|
50 ml (ovocný likér z pomarančovej kôry) |
|
300 g |
|
Postup
-
1
Na miernom plameni zohrievame smotanu s pomarančovou kôrou a vanilkovým strukom, z ktorého sme vytlačili semienka. Necháme macerovať, ale nevaríme. Žĺtky vymiešame s cukrom do hustého svetložltého krému. Keď teplota smotany klesne pod 80 °C, pomaly ju lejeme cez sitko a zmiešame so žĺtkovým krémom, pridáme cointreau a nad vodnou parou miešame do zhustnutia. Potom nalejeme do zapekacích misiek.
- 2
Misky poukladáme do pekáča naplneného vodou tak, aby siahala do 1/3 výšky misky. Dáme piecť do rúry predhriatej na 130 °C na 25 minút. Potom vyberieme z horúceho kúpeľa a necháme vychladnúť. Vychladnutý krém posypeme cukrom a flambovacou pištoľkou vytvoríme karamelovú kôrku. Zdobíme kandizovaným pomarančom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu