Mikulášsky bohatý čučoriedkový koláč
Foto: helena10
Nepresladený, šťavnatý, vynikajúci koláč s čučoriedkami. Pred chvíľou upečený...
na 175 °C
Suroviny
2 ks |
|
4/5 hrnčeka |
|
2 KL |
|
1/3 KL |
|
4/5 hrnčeka |
|
1/5 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
2 hrnčeky |
|
2 ČL |
|
400 - 600 g (lesné mrazené) |
|
1 - 1,5 PL (Gustin) |
|
Na boky plechu: | |
|
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Použila som 250 ml hrnček a plech rozmerov 20 x 30 cm. Čučoriedky som nerozmrazovala.
- 2
Celé vajcia s cukrami a soľou vyšľahám do svetlej hmoty. Do toho pridám kyslú smotanu, kefír, olej a preosiatu múku s kypriacim práškom. Vymiešam na nižšej rýchlosti na hustejšie cesto.
- 3
Dno plechu som vyložila papierom na pečenie a boky plechu natrela tukom a posypala strúhankou.
- 4
Mrazené čučoriedky som neochucovala, iba som ich posypala škrobom a postriasala. Ja som sa nedržala množstva uvedeného v origináli receptu a čučoriedok som dala oveľa viac – 600 g.
- 5
Na plech rozotieram polovicu cesta a rukou ho posypem polovicou môjho množstva čučoriedok – t.j. 300 g. Prikryjem ich druhou polovicou cesta a navrch opäť rozsypem druhú polovicu čučoriedok (300 g). Potom vidličkou jemne premiešam cesto s čučoriedkami.
- 6
Pri použití uvedeného menšieho množstva čučoriedok – 400 g (podľa originálu receptu) - krok s vidličkou a premiešaním nerobíte – vynecháte, nemiešate cesto s čučoriedkami.
- 7
Ja som svoj koláč piekla vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 40-45 minút. Kontrolujem.
- 8
Ochladený koláč posypem práškovým cukrom. Prajem dobrú chuť.
Tiež Čučoriedkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Keby sa dalo zo dať si aspom jeden z počítača …. ( dúfam, že Elon už na tom pracuje 😂 )