Krupicová kaša
Krupicová kaša

Rýchla krupicová kaša

Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 9. septembra 2024
Rýchla krupicová kaša
Foto: Jana Štrbková

Krupicová kaša aj pre tých, čo sa vyhýbajú lepku a laktóze.

4
porcie
10 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
4 hrnčeky
4 PL
1 ČL
1 ČL
4 ČL
1 hrsť
200 g




Postup

  1. 1

    Ryžovú kašu a ryžovú múku v hrnci zmiešame so škoricou a s mliekom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

  2. 2

    Do hotovej kaše primiešame med a rozdelíme ju do štyroch misiek.

  3. 3

    Ozdobíme kakaom, sezamovými semienkami, lieskovcami a ovocím.

Diskusia k receptu

evanaaa
Kedysi som si kupovala instantnú ryžovú kašu, ale tá sa nevarila, len zaliala horúcou vodou, alebo mliekom, už sa nepamätám. Nechápem teda, ak je instantná, načo ešte do nej dávať múku a variť ju, keď je lepší a rýchlejší spôsob? Alebo som zle rozumela receptu?
redakcia
@evanaaa (9.9.2024 20:59)

Odpoveď od autorky receptu: Na túto kašu používam cereálnu instantnú ryžovú kašu. Tá sama o sebe má hrubšiu štruktúru, pridaním ďalšej ryžovej múky sa kaša stáva oveľa jemnejšou. Vy si instantnú kašu, samozrejme, môžete pripraviť rýchlo a jednoducho bez nej podľa základného receptu. Ale nám doma chutí takáto jemnejšia viac :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia