Rýchla krupicová kaša
Jana Štrbková
foodblog Medové motúzy, 9. septembra 2024
foodblog Medové motúzy, 9. septembra 2024
Foto: Jana Štrbková
Krupicová kaša aj pre tých, čo sa vyhýbajú lepku a laktóze.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ryžovú kašu a ryžovú múku v hrnci zmiešame so škoricou a s mliekom. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
- 2
Do hotovej kaše primiešame med a rozdelíme ju do štyroch misiek.
- 3
Ozdobíme kakaom, sezamovými semienkami, lieskovcami a ovocím.
Tiež krupicová kaša:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Odpoveď od autorky receptu: Na túto kašu používam cereálnu instantnú ryžovú kašu. Tá sama o sebe má hrubšiu štruktúru, pridaním ďalšej ryžovej múky sa kaša stáva oveľa jemnejšou. Vy si instantnú kašu, samozrejme, môžete pripraviť rýchlo a jednoducho bez nej podľa základného receptu. Ale nám doma chutí takáto jemnejšia viac :)