Kurací vývar s nádychom Indie

namarie - fotkanamarie, 17. novembra 2013
Kurací vývar s nádychom Indie
Foto: namarie

Túto polievku fakt milujem. Je to veľmi príjemný spôsob ako priniesť trocha exotiky do nedeľného obedu. Pozostáva zo základných surovín, ktoré nájdete v každom Zobraziť celý popisTúto polievku fakt milujem. Je to veľmi príjemný spôsob ako priniesť trocha exotiky do nedeľného obedu. Pozostáva zo základných surovín, ktoré nájdete v každom supermarkete a predsa mi tak veľmi pripomína Indiu. Vznikla zo zúfalstva využiť čo naviac surovín z chladničky, bez toho aby ste v nedeľu nemuseli bežať do obchodu. Zje ju dokonca aj moja sestra, ktorá je vegánka :) Vyskúšajte!

7
porcií
90 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
3 ks
2 ks
 ks
2 ks
3 PL
2 ks
1
1 ČL
1 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Na úvod si nakrájame všetky suroviny. Ja to robím tak, že cibuľu nakrájam na kolieska, mrkvu - ak je menšia - hodím ju tam celú, ak je väčšia na pásiky, tak isto ako celer a petržlen. Zemiaky si nakrájame na kocky a petržlenovú vňať natrháme - tak bude jej chuť v polievke intenzívnejšia.

  2. 2

    Umyjeme kuracie kože a krídielka. Mne väčšinou zvýšia z porcovania celého kuraťa. Mám ich spolu s kožami odložené vždy v mrazničke. Do veľkého hrnca dáme roztopiť maslo v sezamovom oleji. Ak nemáte sezamový olej - použite rastlinný, alebo olivový a opražte na ňom sezamové semienka. /pozor! veľmi na jemno aby sa nepripálili/. Prídáme cibuľu, celer, mrkvu a petržlen. Smažíme na oleji cca 3 min.

  3. 3

    Do hrnca pridáme kuracie kúsky. Posypeme čiernym korením, kurkumou, vegetou a prihodíme chilli papričky. Pomiešame. Ak nemáte radi príliš pikantné - dajte iba jednu malú sušenú chilli, pretože ak dáte viac v horúcej vode sa to rozplynie a bude to fakt páliť :) Tento mix necháme smažiť na oleji cca 4 minúity na maximum. Potom prilejeme vodu.

  4. 4

    Polievku necháme variť na miernom ohni a po cca 45 minutách pridáme čerstvý rozmarín, petržlenovú vňať, soľ a zemiak nakrájaný na kocky. Ak sa vám zdá polievka príliš pikantná pridajte ešte jeden zemiak - zmierni to pálivosť. Po pridaní ingrediencií necháme variť ešte cca 30 min., dokým zemiaky nezmäknú.

  5. 5

    Keď je polievka hotová môžete ju podávať. Ja ju servírujem bez slížov, poprípade pridám 6 min. pred dovarením trochu niťoviek. A mám tu ešte jeden skvelý tip ak to máte radi fakt naostro - keď polievku dovaríte pridajte do nej mix nastrúhaneho cesnaku a zázvoru. Od tej chute sa vám roztopí jazyk. Dobrú chuť!:)

Diskusia k receptu

tiginko
nechápem to použitie margarínu a vegety...načo vegeta keď je tam dosť zeleniny? A pokaziť prírodnú polievku chemikáliou, akou je margarín je tiež škoda, čo tak pravé maslo, keď už nestačí olej? Ale oukej, je to tvoja kuchyňa a vaše žalúdky :-) A si si istá, že je tvoja sestra vegánka??
namarie
tým margarínom som myslela maslo podľa chuti. Ja dávam to kockové, u nás doma tomu zvykneme hovoriť margarín - ale myslela som normálne maslo. takže kreativite sa medze nekladú. a áno sestra je vegánka už asi 3 roky a keď si povyberá odtiaľ to mäso - ide si aj pre duplu :) tiež som tomu nechápala.
katka78
Stále je to kurací vývar, aj keď si "povyberá mäso". Ak to tak robí 3 roky, asi by jej mal niekto opatrne povedať, že nie je vegánka. Nič v zlom, len ma to pobavilo :-)
kirsten7
Sestra nie je podstatna ale to ze polievocka je vyborna ;-)
guru
vegánka ktorá je dokonca i maslo,hahaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia