Slivkové gule
Slivkové gule

Slivkové guľky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 7. júla 2024. Komerčný recept.
Slivkové guľky bez lepku
Foto: novalim

Dnes vás naučíme ako pripraviť ovocné guľky z bezlepkového zemiakového cesta. Nie je to žiadna veda, s našou zmesou Promix UNI to zvládne Zobraziť celý popisDnes vás naučíme ako pripraviť ovocné guľky z bezlepkového zemiakového cesta. Nie je to žiadna veda, s našou zmesou Promix UNI to zvládne aj začiatočník a výsledok bude určite stáť za to. Ak nemáte po ruke slivky, pokojne použite iné sezónne ovocie - napríklad marhule, maliny, ringloty alebo jahody. Už sa vám zbiehajú slinky? Tak poďme na to.
Zdroj: www.novalim.sk

16 ks
porcií
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g (uvarené, vychladené, očistené a pretlačené)
300 g
1 ks
1 ČL
 odkôstkované (blumy, ringloty)
Na posypanie:
 mletý (alebo orechy)
Na preliatie:
 roztopené




Postup

  1. 1

    Uvarené, vychladené, očistené a pretlačené zemiaky, múku, soľ a vajce zmiešame varechou vo veľkej mise. Potom ručne vypracujeme hladké a vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve polovice.

  2. 2

    Každú časť cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik na hrúbku 5-7 mm. Nožíkom rozrežeme cesto na 8 rovnakých častí. Do každej časti cesta zabalíme jednu slivku, do ktorej sme vložili kocku cukru (ak sú slivky dosť sladké, cukor môžeme vynechať). Zabalíme do guliek.

  3. 3

    Guľky vložíme do jemne osolenej vriacej vody a na miernej teplote varíme asi 10 minút - guľky vyplávajú na povrch. Počas varenia ich sem-tam premiešame, aby sa neprilepili na dno hrnca.

  4. 4

    Uvarené ich vyberieme dierkovanou naberačkou. Podávame posypané mletým makom, práškovým cukrom a preliate roztopeným maslom.

Diskusia k receptu