Slivkové guľky bez lepku
Foto: novalim
Dnes vás naučíme ako pripraviť ovocné guľky z bezlepkového zemiakového cesta. Nie je to žiadna veda, s našou zmesou Promix
UNI to zvládne Zobraziť celý popisDnes vás naučíme ako pripraviť ovocné guľky z bezlepkového zemiakového cesta. Nie je to žiadna veda, s našou zmesou Promix
UNI to zvládne aj začiatočník a výsledok bude určite stáť za to. Ak nemáte po ruke slivky, pokojne použite iné sezónne ovocie -
napríklad marhule, maliny, ringloty alebo jahody. Už sa vám zbiehajú slinky? Tak poďme na to.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
600 g (uvarené, vychladené, očistené a pretlačené) |
|
300 g |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
odkôstkované (blumy, ringloty) |
|
|
|
Na posypanie: | |
mletý (alebo orechy) |
|
|
|
Na preliatie: | |
roztopené |
|
Postup
-
1
Uvarené, vychladené, očistené a pretlačené zemiaky, múku, soľ a vajce zmiešame varechou vo veľkej mise. Potom ručne vypracujeme hladké a vláčne cesto. Rozdelíme ho na dve polovice.
- 2
Každú časť cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik na hrúbku 5-7 mm. Nožíkom rozrežeme cesto na 8 rovnakých častí. Do každej časti cesta zabalíme jednu slivku, do ktorej sme vložili kocku cukru (ak sú slivky dosť sladké, cukor môžeme vynechať). Zabalíme do guliek.
- 3
Guľky vložíme do jemne osolenej vriacej vody a na miernej teplote varíme asi 10 minút - guľky vyplávajú na povrch. Počas varenia ich sem-tam premiešame, aby sa neprilepili na dno hrnca.
- 4
Uvarené ich vyberieme dierkovanou naberačkou. Podávame posypané mletým makom, práškovým cukrom a preliate roztopeným maslom.
Tiež slivkové gule:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu