Škoricové uzly fotorecept
Milujete škoricu a kysnuté koláče? Toto je recept pre vás :-)
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
30 g čerstvé |
|
100 g |
|
500 g |
|
250 ml vlažné |
|
100 g zmäknuté |
|
1 ks |
|
troška |
|
Okrem toho: | |
60 g |
|
2 PL |
|
120 g |
|
2-3 ČL |
|
Postup
-
1
Do vlažného mlieka nadrobíme droždie, ktoré necháme aktivovať.
- 2
Zatiaľ si vymiešame zmäknuté maslo s cukrom, postupne zašľaháme vajíčko. Pridáme preosiatu múku, trocha soli, aktivovaný kvások a dôkladne vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť (cca 1 hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem).
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na cca 24 kusov. Z každého vytvarujeme šúľok, ktorý uviažeme na uzlík. Prvých pár kusov budete hľadať spôsob, ako spraviť uzol, ale verím, že to zvládnete. Nemusia byť dokonalé :-)
- 4
Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme finálne podkysnúť. Pečieme na 190 stupňov do zlata (cca 25 minút, ale sledujte ich radšej, aby vám nezhoreli).
- 5
Hneď po vytiahnutí potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s 2 PL rumu a obalíme hneď v cukre zmiešanom so škoricou.
Tiež Škoricové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem ❤️ Ja mám kolegu, ktorý by sa v škorici vedel kúpať. Ten ich šrotoval jeden za druhým 🤣