Škoricové koláče
Škoricové koláče

Škoricové uzly fotorecept

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, 27. septembra 2025

Milujete škoricu a kysnuté koláče? Toto je recept pre vás :-)

24
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
30 g čerstvé
100 g
500 g
250 ml vlažné
100 g zmäknuté
1 ks
troška
Okrem toho:
60 g
2 PL
120 g
2-3 ČL



Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka nadrobíme droždie, ktoré necháme aktivovať.

  2. 2

    Zatiaľ si vymiešame zmäknuté maslo s cukrom, postupne zašľaháme vajíčko. Pridáme preosiatu múku, trocha soli, aktivovaný kvások a dôkladne vymiesime hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť (cca 1 hodinu, kým zdvojnásobí svoj objem).

  3. 3

    Vykysnuté cesto rozdelíme na cca 24 kusov. Z každého vytvarujeme šúľok, ktorý uviažeme na uzlík. Prvých pár kusov budete hľadať spôsob, ako spraviť uzol, ale verím, že to zvládnete. Nemusia byť dokonalé :-)

    Škoricové uzly (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Necháme finálne podkysnúť. Pečieme na 190 stupňov do zlata (cca 25 minút, ale sledujte ich radšej, aby vám nezhoreli).

    Škoricové uzly (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Hneď po vytiahnutí potrieme rozpusteným maslom zmiešaným s 2 PL rumu a obalíme hneď v cukre zmiešanom so škoricou.

    Škoricové uzly (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

haji
Moc pěkný recept, mám takové kynuté dobroty moc ráda.
1x sracz