Foto: brambora
Dnes to bolo na tému: čo dom dal. :) A veľmi dobre dal. :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Špagety si uvaríme v osolenej vode s trochou oleja.
- 2
Kým sa špagety varia, nakrájame si na malé kúsky kuracie prsko (alebo kto čo nájde doma) a dáme na troche oleja osmažiť. Keď mäsko chytí farbu, pridáme na mesiačiky nakrájané šampiňóny a počkáme kým pustia šťavu. Olivy si prekrojíme na polovice a pridáme k zmesy spolu aj s jarnou cibuľkou. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané rajčiny, posypeme špagetovým korením a pretlačíme cesnak. Varíme ešte asi 5 minút.
- 3
Smotanu kyslú a sladkú zmiešame dokopy a vlejeme do pripravenej omáčky. Necháme prevrieť a nakoniec vsypeme nastrúhaný syr na zahustenie.
- 4
Ja osobne špagety zmiešam s omáčkou, ale môže sa podávať aj priamo na "suché" špagety na tanieri. Každému ako chutí. Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu