Špagety colore

brambora - fotkabrambora, 27. marca 2013
Špagety colore
Foto: brambora

Dnes to bolo na tému: čo dom dal. :) A veľmi dobre dal. :)

5
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal. (500g)
500 g
250 g
2 ks
1 bal
3 ks
200 ml
200 ml
100 g
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Špagety si uvaríme v osolenej vode s trochou oleja.

  2. 2

    Kým sa špagety varia, nakrájame si na malé kúsky kuracie prsko (alebo kto čo nájde doma) a dáme na troche oleja osmažiť. Keď mäsko chytí farbu, pridáme na mesiačiky nakrájané šampiňóny a počkáme kým pustia šťavu. Olivy si prekrojíme na polovice a pridáme k zmesy spolu aj s jarnou cibuľkou. Nakoniec pridáme na kocky nakrájané rajčiny, posypeme špagetovým korením a pretlačíme cesnak. Varíme ešte asi 5 minút.

    Špagety colore - obrázok 2
  3. 3

    Smotanu kyslú a sladkú zmiešame dokopy a vlejeme do pripravenej omáčky. Necháme prevrieť a nakoniec vsypeme nastrúhaný syr na zahustenie.

    Špagety colore - obrázok 3
  4. 4

    Ja osobne špagety zmiešam s omáčkou, ale môže sa podávať aj priamo na "suché" špagety na tanieri. Každému ako chutí. Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ancicka
ja špagety moc nemusím,no vyskúšam s domacimi rezancami.kk
mirkamt
hm, zaujímavá inšpirácia ;-) Vyskúšam v lete so skutočnými paradajkami.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia