Kurča na kapuste

azza - bez fotkyazza, 3. septembra 2010

Veľmi chutné jedlo a jednoduché.

6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 220 °C

Suroviny

1 ks
1 kg
podľa potreby
podľa potreby

Postup

  1. 1

    Platkami slaniny vyložíme pekač ,navrstvíme kyslu kapustu ,nato dáme namočene huby .Poporcované kurča ,posypeme soľovu ,čer.paprikou,poukladame na kapustu a posypeme rascou .Na kurča poukladáme plátky slaninu .Prikryjeme alobalom a dáme do vyhriatej trúby .Pečieme cca45min.

  2. 2

    Odkryjeme a podľa potreby dopečiem.Ako prílohu podávame americké zemiakya kyslú smotanu.

Diskusia k receptu

evanaaa
Raz som robila, podobne ale neviem, či sa kapusta aj ochucuje, u teba nie.
azza
Kapusta sa ochucuje len ližičou cukru ,akk je kapusta velmy kyslá .
edimilka
ja som to už volakedy robila mne to chutilo ale manželovi nie on tak kura ryža kompotik alebo na rezne čaute
tetuska
výborný a jednoduchý recept, ale veľmi chutný, robievam tak aj kuracie stehná...
coldbery
robila som už takto kurča a bolo to výborne...kapustu netreba soliť,lebo kurča aj slaninka pustia šťavu do kapusty a ochutia ju...:-)))
bozulka
Robievam často,ale s hubami som ešte nerobila.Občas čerstvé kurča zamením za údené to nám tiež chutí. Kapustu ale ochutím.Spením cibuľku pridám kapustu,okorením čiernym mletým korením,trošku mletej rasce,lyžicu cukru a chviľku podusím.Nepodlievam.Dám do pekáča nato položím mäso,pridám plátky slaniny/nemusí byť/trošku podlejem ,zakryjem a dám do rúry,k tomu podávam varené zemiaky alebo zemiakové knedle....
zdezda
:-) slinky sa mi zbiehajú vždy, keď len čítam o kyslej kapuste, robievam podobne "husokuře", podlivané čiernym pivom :-)
bedrunka
Kurča na kapuste je výborná náhrada za knedlo-vepřo-zelo. Zvyknem cibuľku popražiť, na to kapusta a kurča potriem cesnakom. Slaninka a huby to musia výborne doladiť.
ejmepb
Ja do kapusty zamiešam jednu cibuľu na rezance a na tenké plátky nakrájané jablko, je to eňo ňuňo. A bez húb.
azza
je to super nápad. vyskušam
agora
Viem si to predstaviť aj s barvčovým mäsom, podľa mňa to musí byť výborné a páči sa mi od ejmepb nápad s ochutením kapusty, určite skúsim.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha