Zemiakové pagáče

redakcia - fotkaredakcia, 25. septembra 2009
60 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks, uvarené v šupke
0,5 kg
125 g
1 ks
300 ml
20 g
100 ml
1 KL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do preosiatej múky dáme vajíčko, soľ a kvások pripravený z mlieka a droždia. Vypracujeme vláčne cesto, na pomúčenej doske ho trochu rozvaľkáme a postrúhame 2 uvarené zemiaky a polovicu rastlinného tuku. Cesto preložíme a necháme na teplom mieste kysnúť pol hodiny.

  2. 2

    Potom ho znova rozvaľkáme, postrúhame druhú časť uvarených zemiakov a rastlinného tuku, preložíme a znovu necháme pol hodiny kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky a uložíme ich na vymastený plech.

  3. 3

    Pagáčiky natrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamovými semienkami a v stredne vyhriatej rúre upečieme dozlatista.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Vymazať
postup mám presne ten istý len mám inak suroviny, veĺmi chutné pagáčiky
Vymazať
chcem vyskúšať teraz na sviatky,len sa chcem spýtať, nevypadlo tam, že zemiaky uvarené v šupke?iní to možno vedia je sa len pýtam, my keď sme doma piekli chlieb tak zemiaky boli varené v šupe, ale to je o niečom inom