60 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do preosiatej múky dáme vajíčko, soľ a kvások pripravený z mlieka a droždia. Vypracujeme vláčne cesto, na pomúčenej doske ho trochu rozvaľkáme a postrúhame 2 uvarené zemiaky a polovicu rastlinného tuku. Cesto preložíme a necháme na teplom mieste kysnúť pol hodiny.
- 2
Potom ho znova rozvaľkáme, postrúhame druhú časť uvarených zemiakov a rastlinného tuku, preložíme a znovu necháme pol hodiny kysnúť. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, okrúhlou formičkou vykrajujeme pagáčiky a uložíme ich na vymastený plech.
- 3
Pagáčiky natrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme sezamovými semienkami a v stredne vyhriatej rúre upečieme dozlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu