Foto: cibickaaa
Ľahký, diétny, zdravý, chutný, zapečený baklažán :-)
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Baklažán si nakrájame na plátky po celej dĺžke. Posolíme, necháme chvíľku postáť a prebytočnú vodu z baklažánu utrieme. Pripravíme si na plátky nakrájané šampiňóny, na panvicu dáme olivový olej, na drobno pokrájanú cibuľku a neskôr nakrájané šampiňóny. Chvíľu opečieme.
- 2
Na plech si pripravíme plátky baklažánu ( mne vyšlo 6 kusov, podľa veľkosti), ktoré pokvapkáme s olivovým olejom zmiešaným s roztlačeným cesnakom, rovnomerne na plátky uložíme opečené šampiňóny, poukladáme prekrojené cherry paradajky a na vrch uložíme na plátky pokrájanú mozzarelu. Doporučujem posypať koreninami, u mňa vyhralo pizza korenie :-) Už len vložiť do vyhriatej rúry a piecť cca 15minút na 200°C.
- 3
Ako prílohu doporučujem varené zemiaky na masle alebo zeleninový šalát s medovo-horčicovou zálievkou. Dobrú chuť ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu