Je to jednoduchý recept. Robievam ho dosť často aj teraz som si ho spravil. Chuť má ako grilované.
120 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Kurča umyjeme a usušíme. Z vonku aj z vnútra okorením grilovacim korením. Ja som použil grilovaciu zmes zlate kurča a kurča ala bažant. Alebo okoreníme podľa seba a vlastnej chute.Môžeme použiť aj maslo ale ja ho robievam bez masla..
- 2
Očistené a okorenené kurča dáme na pekáč,ktorý sme po celej dĺžke pokryli soľou.Do vnútrajška kurčaťa vložíme maslo a prikryté upečieme v rúre.Podávame so zemiakmi.Po upečení nie kurča slané. Pečieme ho asi 1 hodinu ale aj viac podľa veľkosti kurčaťa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
knotek.blog.sme.sk/c/64637/Kurca-pecene-v-zupane.html...