Kurča na soli

peter64 - fotkapeter64, 23. januára 2011

Je to jednoduchý recept. Robievam ho dosť často aj teraz som si ho spravil. Chuť má ako grilované.

120 minút
na 200 °C

Suroviny

1200-2000 g
1 kg




Postup

  1. 1

    Kurča umyjeme a usušíme. Z vonku aj z vnútra okorením grilovacim korením. Ja som použil grilovaciu zmes zlate kurča a kurča ala bažant. Alebo okoreníme podľa seba a vlastnej chute.Môžeme použiť aj maslo ale ja ho robievam bez masla..

  2. 2

    Očistené a okorenené kurča dáme na pekáč,ktorý sme po celej dĺžke pokryli soľou.Do vnútrajška kurčaťa vložíme maslo a prikryté upečieme v rúre.Podávame so zemiakmi.Po upečení nie kurča slané. Pečieme ho asi 1 hodinu ale aj viac podľa veľkosti kurčaťa.

Diskusia k receptu

tinca
často som to robievala, keď nás bolo viac a je to fakt pochúťka
korbacik
aj ja to robievam, akurát pred týždňom som už fakt nevedela, čo, tak som na soľ dala krídelká a pre dcéru stehná, no bolo to mňam, mňam. Len škoda, že sa to nedá zohriať.
peter64
Marienka44 môžeš to odkryť ale aj nemusíš zaleží už iba na Vás ako si to dokončite ja som to teraz neodkryval.
evanaaa
Robila som to len raz, nezdalo sa mi to až také.....nejak výnimočné, ale na druhej strane, treba vyskúšať, kažťdý máme ináč nastavené chuťové bunky. A bolo to dávno, možno teraz by to bolo iné. Jamie Oliver robil podobne, ale zabalil celé kura do hrubozrnnej soli, postup si už nepamätám, vytvorila sa krusta ktorú poodlupoval a kurča bolo ako grilované.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia