Foto: elekra
Jednoduchý recept na prípravu a samozrejme veľmi chutný. Odporúčam hlavne varecháčom, ktorí majú, tak ako ja, radi olivy.
porcií
príprava
na 220 - 175 °C
Postup
-
1
Umytú a osušenú krkovičku zatiahnem zo všetkých strán na olivovom oleji,
-
2
preložím do zapekacej misky,
-
3
ochutím údenou soľou a mletým čiernym korením,
-
4
rascou, pridám výpek a podlejem teplou vodou.
-
5
Prikryté dám piecť do vyhriatej rúry. Najskôr na 220°C asi na 40 minút, potom stiahnem teplotu na 175 °C a pečiem podľa potreby ďalších 35-45 minút.
-
6
Pred dopečením scedím konzervu zelených olív (mala som plnené tuniakom), nakrájam na menšie kúsky, zopár olív nechám celých,
-
7
pridám k mäsu a nechám 10 minút odokryté prehriať.
-
8
Podávam so zemiakmi alebo ryžou a šalátom (manželova porcia)
-
9
a moja porcia
Diskusia k receptu