Syrovo–tvarohové vežičky z lístkového cesta

redakcia - fotkaredakcia, 16. decembra 2009
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balenie
Plnka:
125 g
150 g
100 g
50 g ochutená
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska. Dvom tretinám koliesok vykrojíme v strede malé kolieska. Na plech dáme plné koliesko, popicháme špáradlom, potrieme vajcom rozšľahaným so soľou, položíme naň koliesko s otvorom, znova potrieme a navrch položíme tiež koliesko s otvorom a potrieme.

  2. 2

    Vrch posypeme sezamovými semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre. Upečené, vychladnuté vežičky naplníme plnkou a ľubovoľne ozdobíme. Plnka: maslo vymiešame do peny. Pridáme postrúhaný syr, rozmixovaný tvaroh, majonézu a dobre vymiešame.

  3. 3

    Nakoniec vmiešame najemno postrúhanú cibuľu, mletú papriku a posekanú kapiu.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: