20 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Lístkové cesto rozvaľkáme a vykrojíme z neho kolieska. Dvom tretinám koliesok vykrojíme v strede malé kolieska. Na plech dáme plné koliesko, popicháme špáradlom, potrieme vajcom rozšľahaným so soľou, položíme naň koliesko s otvorom, znova potrieme a navrch položíme tiež koliesko s otvorom a potrieme.
- 2
Vrch posypeme sezamovými semienkami. Pečieme vo vyhriatej rúre. Upečené, vychladnuté vežičky naplníme plnkou a ľubovoľne ozdobíme. Plnka: maslo vymiešame do peny. Pridáme postrúhaný syr, rozmixovaný tvaroh, majonézu a dobre vymiešame.
- 3
Nakoniec vmiešame najemno postrúhanú cibuľu, mletú papriku a posekanú kapiu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu