Jablkové záviny
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 600 g |
|
| 42 g |
|
| 4 PL |
|
| 7 PL |
|
| 400 ml |
|
| Plnka: | |
| 2 kg |
|
| podľa chuti |
|
| 3 bal. |
|
| 3 bal. |
|
| podľa chuti |
|
| podľa potreby |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Urobíme si kvások. Do cca 200 ml vlažného mlieka rozmrvíme droždie, pridáme lyžičku cukru a lyžičku múky, zamiešame a počkáme cca 10 minút, než kvások vzíde. Mala by sa vytvoriť pena, ak je droždie čerstvé.
- 2
Ostatné suroviny na cesto dáme do robota, pridáme kvások a vypracujeme vláčne cesto. Miesim na dvojke rýchlosti cca 10 minút. Cesto necháme kysnúť pod utierkou cca 1 hodinu.
- 3
Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti a každú rozvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm, pokvapkáme rozpusteným maslom, posypeme trochou strúhanky a kryštálovým cukrom. Navrstvíme jablká nastrúhané na hrubom strúhadle. Jablká nedávame v hrubej vrstve. Posypeme ich škoricou, vanilkovým cukrom a škoricovým cukrom. Cesto s plnkou zvinieme a závin dáme na plech pomastený maslom a vysypaný polohrubou múkou. Takto pripravíme všetky záviny. Necháme ich na plechu podkysnúť cca 10 minút. Potom potrieme rozpusteným maslom.
- 4
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 cca 25 minút. Po upečení potrieme rozpusteným maslom.
Tiež jablkový závin:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









To ma veľmi teší 🙂