Čokoládové makrónky

forneta - fotkaforneta, 17. novembra 2009
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2
200 g
30 g
175 g

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 200 °C a plech vystlejeme papierom na pečenie.

  2. 2

    Bielky zmiešame s mletými mandľami, kakaom a cukrom, kým nemáme hmotu súdržnú a lepkavú.

  3. 3

    Veľkú misu naplníme vodou a podľa potreby si namáčame ruky pri tvarovaní ploských guľôčok a ukladáme na plech.

  4. 4

    Dáme piecť na 11minút do trúby. Ťažko povedať, kedy sú hotové, pretože sa dlho zdajú mokré, ale pri chladnutí trochu stvrdnú. Vnútri by mali ostať vlhké a šťavnaté, takže naspodku môžu vyzerať lepkavo.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha