Foto: ryzasos
Jedlá s plodmi mora sú v európskych končinách príznačné najmä pre oblasť Portugalska a Španielska. Paella je veľmi známa
španielska špecialita, no počuli Zobraziť celý popisJedlá s plodmi mora sú v európskych končinách príznačné najmä pre oblasť Portugalska a Španielska. Paella je veľmi známa
španielska špecialita, no počuli ste už o arroz de marisco? Na rozdiel od paelly je toto portugalské jedlo bohatšie na omáčku, a
teda šťavnatejšie. Ak milujete jedlá s morskými plodmi, poďte tento recept vyskúšať - je skutočne jednoduchý. Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Zdroj: Fitrecepty
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
700 ml |
|
400 g (alebo mix morských plodov) |
|
150 g |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
400 g (sekané a lúpané) |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Vo väčšom hrnci alebo vo woku na rozohriatej lyžici olivového oleja orestujeme nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a prelisované strúčiky cesnaku.
- 2
Keď je cibuľa priesvitná, pridáme do hrnca umytú ryžu a 2 minúty ju restujeme.
- 3
Ryžu zalejeme 700 ml vody, osolíme ju, pridáme bobkový list, mletú papriku, paradajky a varíme odokrytú 15 - 20 minút.
- 4
Krevety alebo plody mora prepláchneme pod tečúcou vodou. V menšej panvici rozohrejeme lyžicu olivového oleja, na ktorom umyté a scedené morské plody orestujeme (približne 4 minúty na silnejšom plameni).
- 5
Opečené plody mora napokon vmiešame do ryže spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou a ešte 5 minút ich spolu povaríme.
- 6
Výsledná ryža by mala byť obklopená hustou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu