Arroz de marisco

ryzasos - fotkaRyža SOS, 4. júla 2022. Komerčný recept.
Arroz de marisco
Foto: ryzasos

Jedlá s plodmi mora sú v európskych končinách príznačné najmä pre oblasť Portugalska a Španielska. Paella je veľmi známa španielska špecialita, no počuli Zobraziť celý popisJedlá s plodmi mora sú v európskych končinách príznačné najmä pre oblasť Portugalska a Španielska. Paella je veľmi známa španielska špecialita, no počuli ste už o arroz de marisco? Na rozdiel od paelly je toto portugalské jedlo bohatšie na omáčku, a teda šťavnatejšie. Ak milujete jedlá s morskými plodmi, poďte tento recept vyskúšať - je skutočne jednoduchý. Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty.
Zdroj: Fitrecepty

4
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
700 ml
400 g (alebo mix morských plodov)
150 g
1 ks
2 strúčiky
400 g (sekané a lúpané)
2 ks
2 PL
1 ČL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Vo väčšom hrnci alebo vo woku na rozohriatej lyžici olivového oleja orestujeme nakrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu a prelisované strúčiky cesnaku.

  2. 2

    Keď je cibuľa priesvitná, pridáme do hrnca umytú ryžu a 2 minúty ju restujeme.

  3. 3

    Ryžu zalejeme 700 ml vody, osolíme ju, pridáme bobkový list, mletú papriku, paradajky a varíme odokrytú 15 - 20 minút.

  4. 4

    Krevety alebo plody mora prepláchneme pod tečúcou vodou. V menšej panvici rozohrejeme lyžicu olivového oleja, na ktorom umyté a scedené morské plody orestujeme (približne 4 minúty na silnejšom plameni).

  5. 5

    Opečené plody mora napokon vmiešame do ryže spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou a ešte 5 minút ich spolu povaríme.

  6. 6

    Výsledná ryža by mala byť obklopená hustou omáčkou.

Diskusia k receptu