Jahňací pilaf

redakcia - fotkaredakcia, 25. augusta 2009

Postup

  1. 1

    Vo veľkom hrubostennom kastróle nasucho opražíme píniové semienka, vysypeme ich na tanier a do kastróla vlejeme olej.

  2. 2

    Keď sa zohreje, do zlatista na ňom urestujeme cibuľu a škoricu. Zvýšime teplotu a po častiach pridávame mäso.

  3. 3

    Miešame ho, aby sa opekalo rovnomerne. Potom prisypeme ryžu a minútu za stáleho miešania smažíme.

  4. 4

    Zalejeme vývarom, vsypeme marhule, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou a asi 12 minút zvoľna varíme, až kým tekutina vsiakne do ryže a tá zmäkne.

  5. 5

    Podávame ihneď posypané píniovými orieškami a mätou

Diskusia k receptu