Postup
-
1
Vo veľkom hrubostennom kastróle nasucho opražíme píniové semienka, vysypeme ich na tanier a do kastróla vlejeme olej.
- 2
Keď sa zohreje, do zlatista na ňom urestujeme cibuľu a škoricu. Zvýšime teplotu a po častiach pridávame mäso.
- 3
Miešame ho, aby sa opekalo rovnomerne. Potom prisypeme ryžu a minútu za stáleho miešania smažíme.
- 4
Zalejeme vývarom, vsypeme marhule, osolíme a okoreníme. Zakryjeme pokrievkou a asi 12 minút zvoľna varíme, až kým tekutina vsiakne do ryže a tá zmäkne.
- 5
Podávame ihneď posypané píniovými orieškami a mätou
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu