Carpaccio z bravčových paprčiek

Patrik Lednár
šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave, 14. augusta 2011
Carpaccio z bravčových paprčiek
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
5 hodín minút
príprava
4 hodiny minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks




Postup

  1. 1

    Paprčky dáme variť do studenej vody spolu s koreninami a zeleninou. Varíme štyri a viac hodín. Ak sú paprčky uvarené tak, že sa oddeľuje mäso od kostí a kože, vyberieme ich a dáme na plech. Kým sú paprčky teplé, povyťahujeme z nich všetky kosti a skontrolujeme, či máme na carpaccio iba mäkké časti.

  2. 2

    Na plátok potravinárskej fólie, veľkej asi 30 x 30 cm, dáme mäso a kožu z paprčiek a zatočíme do tvaru oválu. Fóliu poprepichujeme špáradlom a zatočíme s mäsom, akoby sme balili cukrík. Znovu zabalíme do fólie, utiahneme a poprepichujeme a ešte tretí raz zabalíme do fólie. Dáme na noc do chladničky.

  3. 3

    Paprčky stuhnú a na druhý deň ich odbalíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré ukladáme na tanier. Carpaccio ozdobíme čiernym sezamom a cibuľkou macerovanou v octe s klinčekmi. Okoreníme čerstvo namletým miešaným korením.

Diskusia k receptu

hubata
A mäso je kde, nezabudli ste ho dať do surovín? Paprčky majú len kožu a kostičky. Že vy ste to mäso zjedli pán šéfkuchár !