Carpaccio z bravčových paprčiek
šéfkuchár hotela Albrecht v Bratislave, 14. augusta 2011
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Paprčky dáme variť do studenej vody spolu s koreninami a zeleninou. Varíme štyri a viac hodín. Ak sú paprčky uvarené tak, že sa oddeľuje mäso od kostí a kože, vyberieme ich a dáme na plech. Kým sú paprčky teplé, povyťahujeme z nich všetky kosti a skontrolujeme, či máme na carpaccio iba mäkké časti.
- 2
Na plátok potravinárskej fólie, veľkej asi 30 x 30 cm, dáme mäso a kožu z paprčiek a zatočíme do tvaru oválu. Fóliu poprepichujeme špáradlom a zatočíme s mäsom, akoby sme balili cukrík. Znovu zabalíme do fólie, utiahneme a poprepichujeme a ešte tretí raz zabalíme do fólie. Dáme na noc do chladničky.
- 3
Paprčky stuhnú a na druhý deň ich odbalíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré ukladáme na tanier. Carpaccio ozdobíme čiernym sezamom a cibuľkou macerovanou v octe s klinčekmi. Okoreníme čerstvo namletým miešaným korením.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu