Paprikáš z kapra

Milan Poloha a Peter Melkus
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 10. júna 2013
Paprikáš z kapra
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
50 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 g
1 ČL
200 g
200 g
100 g
20 g
50 g




Postup

  1. 1

    Umyté, osušené a na menšie kocky nakrájané kúsky kapra osolíme, okoreníme a opečieme na polovici oleja zo všetkých strán a vyberieme na tanier. V tom istom oleji speníme cibuľku, pridáme mletú papriku a zalejeme vodou alebo rybacím vývarom. Do základu vložíme kúsky kapra a dusíme do mäkka.

  2. 2

    Umytú a jadierok zbavenú papriku nakrájame na menšie kocky a zľahka opečieme na oleji. Pridáme vývar z kapra, soľ, korenie a necháme povariť. Uvarenú papriku rozmixujeme a prepasírujeme, prilejeme smotanu a necháme krátko prejsť varom.

  3. 3

    Omáčku zjemníme maslom a pred podávaním premixujeme ponorným mixérom. Na tanier servírujeme rybu a prelievame ju paprikovou omáčkou.

Diskusia k receptu

boxik
zinnajdha - Asi si to ťažko objednáš , pretože ani jeden z tu uverejnených receptov nemajú na jedálnom lístku.
vcelka
boxík - nemusí to byť na jedálnom lístku; dobré reštaurácie urobia jedlá aj na želanie hosťa, teda ak majú suroviny. Ale môže ich to aj inšpirovať, aby ich dali do JL.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia