Paprikáš z kapra
Milan Poloha a Peter Melkus
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 10. júna 2013
gastroporadca a kuchár reštaurácie Napoleon v Šebastovciach, 10. júna 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
50 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Umyté, osušené a na menšie kocky nakrájané kúsky kapra osolíme, okoreníme a opečieme na polovici oleja zo všetkých strán a vyberieme na tanier. V tom istom oleji speníme cibuľku, pridáme mletú papriku a zalejeme vodou alebo rybacím vývarom. Do základu vložíme kúsky kapra a dusíme do mäkka.
- 2
Umytú a jadierok zbavenú papriku nakrájame na menšie kocky a zľahka opečieme na oleji. Pridáme vývar z kapra, soľ, korenie a necháme povariť. Uvarenú papriku rozmixujeme a prepasírujeme, prilejeme smotanu a necháme krátko prejsť varom.
- 3
Omáčku zjemníme maslom a pred podávaním premixujeme ponorným mixérom. Na tanier servírujeme rybu a prelievame ju paprikovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu