Zabudnutý puding
Je to slávny puding, ktorý opäť preslávil Richard Sax. Je to akýsi typ torty...
Jelítka a jaternice v lístkovom ceste
Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme skaramelizovať za...
Jemný koláčik s čerstvými morušami
Sezóna moruší je v plnom prúde aj u nás a preto si okrem čerstvého ovocia radi pochutíme...
Nepečený jablkový koláč
Jablká sú do koláčov jedným z najpoužívanejších druhov ovocia. Sú šťavnaté a sú superbodkou v koláčoch....
Kurča na víne
Tento recept mám od svojej nebohej maminy, mimochodom, vynikajúcej kuchárky.
Plnená paprika so sójou
Ahoj, pridávam recept, ktorý som dnes uvarila svojej rodinke a veľmi chutil : )))))))))
Bramborák trošku ináč
Na čistú utierku nastrúhať zemiaky, poriadne vyžmýkať vodu a škrob, a dať do misky...
Kapustové palacinky s údeným mäsom
Od malička sú mojím najobľúbenejším jedlom palacinky. Keď sa prejeme tých sladkých, vystriedajú ich slané....
Pivné párky
párky rozrežeme na polovice a každú polovicu nakrájame na ježka. opečíme na oleji z oboch...
Šalát All Italiana
Dresing: V mixéri vymiešame olivový olej, parmezán, petržlen, cukor, ocot, čierne korenie,...
Jablkovo- lieskovcová bábovka
Rúru predhrejeme na 180 °C. Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypeme múkou. Čokoládu spolu...
Lososová miska
Chutný recept s lososom, hotový do pol hodiny? Vyskúšajte lososovú misku - je rýchla a jednoduchá na prípravu, obsahuje kopec zdravých surovín, ktoré zároveň poskytnú delikátne súznenie chutí....
Sýty kukurično-zeleninovo-kurací Eintopf
Tento tiež jednoduchý a chuťovo zaujímavý, veľmi dobrý recept som jedla prvý krát u známych, ...
Kapusta na rumunský spôsob
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na tuku do sklovita, pridáme na kocky pokrájané bravčové pliecko, osolíme a...
Pečený plnený bôčik s hrachovou kašou
Bravčový bôčik nakrájame na široké pruhy dlhé asi 14 cm. Tenkým dlhým nožom narežeme na tzv....
Viedenské slané šamrolky
recept je náš obľúbený a pečieme ho na vianočné sviatky, dá sa použiť ako teplé predjedlo
Mäso plnené olomouckými syrečkami
Toto je také výstižne slovenské jedlo, ktoré som sa naučil robiť pri mojej "svokre"
Tarte tatin na spôsob tartiflette
Chcela som trochu obmeniť klasickú verziu na francúzsku syrovú špeciality Tartiflette. Samozrejme, pokiaľ nemáte syr...
Rezne s prekvapením
• bravčové pliecko• 1 – 2 rezne na osobu• paprika• šampiňóny• strúhaný syr• 2 kyslé smotany•...
Veľký šalát malého Cézara
Nedeľné popoludnie, blíži sa večera. Čo urobiť? Človek nie je ani tak hladný, ale...
Kuracie stehná v sezame
Je to slávnostné jedlo /teda aspoň v našej domácnosti/ a velmi jednoduché hoci sa veľa natrúsi....
Višňový koláčik
V telke robili rýchly koláčik tak som ho vyskúšala. len som vymenila ovocie nemala som čučoriedky a...
Talianske paradajky s mozzarellou, bazalkovým sorbetom a parmezánovým chlebom
Recept od Martina Záhumenského
Sushi s tuniakom, lososom a maslovou rybou
Dôkladne umyjeme sushi ryžu v sitku. Do hrnca dáme 300 ml vody s ryžou a varíme...
Staročeské knedlíky
Najprv dáme variť veľký hrniec s vodou. Preosiatu hrubú múku premiešame s práškom do pečiva a...
Tagliatelle s petržlenovým pestom
Za tento recept ďakujem @Zirafninka1, hoci som ho trošku pozmenila :)