Pikantné špagety s grilovanou brokolicou
Kombináciu chilli, brokolice a špagiet som nikdy predtým neskúšala a milo prekvapila. Špagety sú chutné,...
Pirohy so strúhaným perníkom a tvarohovým krémom
Inšpiráciou mi bola návšteva v českých Beskydách, kde som si okrem tradičnej kyselice a frgálu pochutnala aj...
Kuracie prsia na čakanke, slaninke a šampiňónoch
Tento recept bol pre mňa objavom hneď v dvoch rovinách – ešte nikdy som nevarila s koňakom...
Polievka so špargľou a s haluškami s estragónom
Ostalo mi trochu špargle z môjho prvého pokusu s guanciale (a vlastne to bol aj prvý pokus...
Hustá jahňacia polievka
Vodu osolíme a dáme do nej variť jahňaciu hlavu a mäso, ktoré sme pokrájali nadrobno...
Mamin zemiakový šalát
Sprevadza ma cely zivot, pripravovala nam ho moja mama len na sviatky.
Šťavnatá ryža Belava
Ryža v bielom "rúchu", šťavnatá vďaka jogurtu, trošku so zvýraznenou chuťou od slaninky. Kto...
Čerstvý domáci chlebík
Všetky suroviny dáme do veľkej misy a varechou spojíme Dôležité: nemiesime len spojíme.
Nepečený jablkový koláč
Jablká sú do koláčov jedným z najpoužívanejších druhov ovocia. Sú šťavnaté a sú superbodkou v koláčoch....
Krémové kuracie soté so zeleninou a s hubami
Soté určite nepatrí medzi najfotogenickejšie jedlá, o to je však vďačnejšie....
Makovo-malinové muffiny
Zmiešame múku s práškom do pečiva a soľou. Pridáme maslo, cukor, vajcia, mlieko,...
Rýchla pórová polievka
Pór rozkrojíme na dve časti a umyjeme. Použijeme tú časť od cibule nahor. Ak máme...
Sójový steak so zeleninou
Sójové plátky si dáme variť deň vopred , uvaríme ich do mäkka v takom silnom...
Ryža s paprikou
Očistenú papriku pokrájame na malé kocky, cesnak posekáme nadrobno, a opražíme na oleji.
Zapečené lasagne so zeleninou
Tento recept mám veľmi rada :-) Je chutný a je to tip na ľahký obed :-)
Chrumkavé kuracie tyčinky
Tento recept môže poslúžiť ako hlavné jedlo alebo ako chuťovka na nejaké posedenie. Dostala som sa...
Kuracie pečienky à la Marcello Vianni
Pečienky u nás jeme len s manželkou, dieťa to nechce, dôvod mi je neznámy :)
Šalát All Italiana
Dresing: V mixéri vymiešame olivový olej, parmezán, petržlen, cukor, ocot, čierne korenie,...
Úhor na masle
Príprava úhora podľa JPP - jedna pani povedala. Niekoľko rád, z ktorých som si vybral...
Plnené zemiakové rezne
V šupke uvarené zemiaky olúpeme a roztlačíme. Spolu s múkou, vajcom a soľou vypracujeme hladké...
Perníky plnené džemom
Vajcia, cukor, koreniny a sódu bikarbónu dáme do misy a miešame, kým hmota nebude...
Crostini s hubovým krémom
Dnes sme mali dôvod na oslavu, tak som spravila crostini s hubovým krémom. S pohárikom...
Špenátovo-tvarohové ravioli preliate maslom s chilli a petržlenovou vňaťou
Opäť talianska kuchyňa, tá nikdy nesklame. Tento krát ravioli. Trošku pracnejšie ale určite sa...
Hovädzie dusené s tekvicou a kukuricou „locro“
Locro je výdatný hustý gulášovitý pokrm považovaný za národné jedlo v Argentíne, Bolívii, Peru...
Nočky z polenty
Minule sme tu písali o polente a bolo mi vysvetlené že ked sa jej zje málo, takže...