Foto: mojack
Vianočná štóla by počas Vianoc nemala chýbať.
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 ks |
|
2 dcl |
|
40 g |
|
150 g |
|
|
|
1 čl |
|
Náplň: | |
50 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
100 g, nasekane |
|
100 g, nasekané |
|
1 dcl |
|
Postup
-
1
Náplň: Suroviny si deň vopred rozmiešam. Cesto: V miske - kyske si rozmiešam všetky suroviny. V mlieku si necháme droždie nakysnut a pridám do misky. Nechám na teplom mieste kysnút.
- 2
Cesto si na doske rozvaľkám, posypem 2/3 orieškovou zmesou..
- 3
Cesto prehnem, vysypem zvyšnú zmes.
- 4
Preložím na plech s peč. papierom , nechám 20 min. kysnút.Prečiem 45 minút. V polovici pečenia prikryjem alobalom a pečiem .
- 5
Upečenú štolu potriem rozpusteným maslom a posypem s vanilkou a práškovým cukrom.
- 2
Diskusia k receptu