Vianočná štóla by počas Vianoc nemala chýbať.
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 1 ks |
|
| 2 dcl |
|
| 40 g |
|
| 150 g |
|
|
|
|
| 1 čl |
|
| Náplň: | |
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 100 g |
|
| 100 g, nasekane |
|
| 100 g, nasekané |
|
| 1 dcl |
|
Postup
-
1
Náplň: Suroviny si deň vopred rozmiešam. Cesto: V miske - kyske si rozmiešam všetky suroviny. V mlieku si necháme droždie nakysnut a pridám do misky. Nechám na teplom mieste kysnút.
- 2
Cesto si na doske rozvaľkám, posypem 2/3 orieškovou zmesou..
- 3
Cesto prehnem, vysypem zvyšnú zmes.
- 4
Preložím na plech s peč. papierom , nechám 20 min. kysnút.Prečiem 45 minút. V polovici pečenia prikryjem alobalom a pečiem .
- 5
Upečenú štolu potriem rozpusteným maslom a posypem s vanilkou a práškovým cukrom.
- 2









Diskusia k receptu