Postup
-
1
Bažanta rozdelíme na 8 menších častí. Potrieme ich horčicou a opečieme na oleji. Opečené mäso vyberieme a na oleji po opekaní opražíme slaninu nakrájanú na tenké plátky. Pridáme nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a spolu dusíme 5 minút.
- 2
Potom k zelenine pridáme mäso a udusíme ho domäkka. Občas podlievame červeným vínom. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a upravíme na oválnej mise. Mäsovú šťavu zahustíme múkou opraženou na malom množstve oleja. Pretrieme ju cez sitko a privedieme do varu. Ochutíme ju roztlačenými borievkami, klinčekmi, cukrom, zvyšným vínom a povaríme ešte 10 minút.
- 3
Hotovú omáčku nalejeme na bažanta. Ako prílohu podávame žemľové knedle.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu