Bažant v borievkovej omáčke

jurajd - fotkajurajd, 16. marca 2011

Suroviny

1 ks
100 g
200 ml
100 g čerstvé
100 g
1 ks
1 ks
2 ks
2 ks
1 PL
1 lyžička
1 ks
20 g
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bažanta rozdelíme na 8 menších častí. Potrieme ich horčicou a opečieme na oleji. Opečené mäso vyberieme a na oleji po opekaní opražíme slaninu nakrájanú na tenké plátky. Pridáme nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú koreňovú zeleninu a spolu dusíme 5 minút.

  2. 2

    Potom k zelenine pridáme mäso a udusíme ho domäkka. Občas podlievame červeným vínom. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho a upravíme na oválnej mise. Mäsovú šťavu zahustíme múkou opraženou na malom množstve oleja. Pretrieme ju cez sitko a privedieme do varu. Ochutíme ju roztlačenými borievkami, klinčekmi, cukrom, zvyšným vínom a povaríme ešte 10 minút.

  3. 3

    Hotovú omáčku nalejeme na bažanta. Ako prílohu podávame žemľové knedle.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre