Foto: bozulka
Toto jedlo robievam keď mám chuť na jednoduchšie jedlo.Alebo keď mi ostane sendvič ako teraz.
4
porcie
porcie
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Urobíme si špenát klasickým spôsobom.Bagetu alebo sendvič pokrájame na plátky,pokropíme mliekom/trochu si necháme na rozmiešanie vajec/Vymažeme pekáč maslom uložíme plátky na dno,na to rozotrieme hotový špenát,dáme drukú vrstvu bagety,polejeme vajcami rozmiešanými v mlieku.Môžeme posypať strúhaným syrom a navrch múžeme dať ešte 2-3 plátky masla a dáme piecť do ružova.
Ten klasický spôsob podľa mňa-na oleji spením malú cibuľu,pridám lyžičku hl.múky/ nie viac aby z toho nebola múková kaša/ pridám špenátový pretlak trošičku povolený/mrazený/maličko podlejem,ja podlievam mliekom.Varím za stáleho miešania až sa špenát rozpustí.Potom osolím-stačí vegeta,okorením čiernym korením,pridám roztlačený cesnak a nechám ešte asi 5 minút povariť.
Tak robievam špenát ja .Niekedy som dávala aj vajíčka,ale už to nerobím ,pridávam iba trochu mlieka.Ostatné už treba ako pišem v recepte.Tú vegetu používam často miesto soli,ale keď sa dá tak používam solčanku.
@tamik ,určite ti bude chutiť