Foto: tinca
Dnes som sa celé doobedie túlala po meste a tak som musela rýchlo vymyslieť obed. Goody-foody mám rada, tak som vymyslela toto. Kombinácia kuracích Zobraziť celý popisDnes som sa celé doobedie túlala po meste a tak som musela rýchlo vymyslieť obed. Goody-foody mám rada, tak som vymyslela toto. Kombinácia kuracích steakov, lososa,syra a olív bola chuťovo vydarená.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Goody-foody kurací je sójovo-pšeničný steak, ktorý sa predáva hlboko zmrazený. Pred spracovaním sa nerozmrazuje! Dostať aj hovädzí, mne viac chutí kurací, ale dostať aj rezance napr. na čínu. Kúpite ho vo Vegetke, alebo v obchodoch so zdravou výživou,ale len tam, kde majú mraziace boxy. Pridávam fotku balenia.
-
2
Pripravíme si suroviny. Nakoľko je recept jednoduchý a rýchly ani surovín nie je veľa.
-
3
Na panvici si zohrejeme olej, ja som použila arašidový, ale môžete hocijaký, na ktorom opečieme kuracie steaky z oboch strán. Pozor, netreba im veľa, majú tendenciu prihorieť. Ako som v úvode písala, nerozmrazovať!
-
4
Potom si na každý steak dáme plátok údenného lososa a plátok syra. Ja som použila volovec, mám ho rada, ale môže to byť akýkoľvek tvrdý syr. Pred podávaním prehrejeme cca 2 min. v mikrovlnke, aby sa syr roztiekol.
-
5
Kurací steak ozdobíme plátkom lososa, do ktorého zabalíme čiernu olivu. Podávame so zemiakovou kašou a môže byť aj zeleninová obloha. Dobrú chuť k rýchlemu a zdravému obedu!
Len si prisadnúť.Super.