Výborný jabĺčkový zákusok

majuska81 - fotkamajuska81, 13. júla 2010
Výborný jabĺčkový zákusok
Foto: majuska81

Ako inak, od mamky :)

50 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

55 dkg
15 dkg
15 dkg
1 ks
1 ks
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Práškový cukor si vymiešame s palmarínom(herou),pridáme múku,vajíčko a trošku mlieka,a vyrobíme si cesto,ktoré si rozdelíme na dve časti. Jablká si očistíme,asi tak tri štyri, a nahrubo nastrúhame. Do nich vmiešame vanilkový cukor spolu so škoricou,prípadne škoricový cukor.

  2. 2

    Rozvaľkáme si prvú časť cesta a vložíme na vopred vymastený a múkou vysypaný plech.Na cesto rozotrieme lyžicou jablkovo-škoricovú zmes. Vyvaľkáme druhú časť cesta a ňou prikryjeme jabĺčkovu masu.Do cesta urobíme vidličkou ďurky,nech sa lepšie prepečie. Pečieme do zlatista. Po upečení zákusok posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

glosterka
Aj ja robiebam tento zákusok. Je vynikajúci. Jabĺčok tam dávam však viac, keďže je to jabĺčkový zákusok :-), a to kilo jabĺčok. Z tých ešte vymačkám šťavu, vynavrstvím ich na polovicu cesta, posypem celým vanilkovým cukrom a celým škoricovým cukrom, prikryjem druhou polovicou cestíčka, atď. Mňam :-).
sovka62
@glosterka : to je škoda - vytláčať šťavu z jabĺčok. Ak nechceš mať koláčik premočený, nastrúhaj jablká priamo na cesto a vanilkovým a škoricovým cukrom len posyp, vtedy nepustia šťavu. Takto sa robia aj výborné štrúdle.
majuska81
ja dávam jabĺčka podľa nálady.nie vždy sa mi chce toľko strúhať:)
alennka
jablka môžeš zahustiť mletými orechami.Dostaneš užasnu chuť a koláč nie je mokrý.Robila to moja mamička a vždy, keď ho robim,s láskou na ňu spomínam.
babicka
Poznám je to výborný zákusok a veľmi doporučujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia