Robievam ich občas, hlavne pre vnučku, ktorá ich má veľmi rada.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z droždia, trochu cukru a múky urobíme kvasok. Múku /hladká a polohrubá 1:1/ preosejeme a pridáme do nej soľ, asi 1PL zomletych ovsennych vločiek /kvoli výživnosti/ a postrúhané jablko bez šupky. /Ja som dala len polovičku veľkého jablka, môže sa dať celé/. Pridáme vykysnutý kvások, žľtok rozmiešaný vo zvyšnom vlažnom mlieku, cukor a nakoniec rozpustené maslo a sneh z 1 bielka. Aby lievance pri smažení nepili veľa tuku, pridala som asi 1 PL rumu.
- 2
Cesto má mať redšiu konzistenciu, tekúce. Po vykysnuti malou naberackou dávame cesto do olejom vymastených jamiek dolkárne. Ja som mala teflónovú dolkáreň, oleja stačí málo. Vysmažené lievance po oboch stranách kladieme do misky, ktorá je vystlaná kuchynskou papierovou utierkou. Vysaje prebytočný tuk.
- 3
Hotové lievance posypeme tvarohom rozmiešaným s cukrom a so škoricou a teplé podávame. Ja som ich potrela len džemom z miešaného ovocia zn. Maribel /kúpený v Lidli/ a vnučka si nastriekala šľahačku v spreji.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A do Hlohovca chodím rada.