Slimáci na úteku fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 20. februára 2011
Slimáci na úteku (fotorecept)
Foto: tkatka

Nevedela som aký názov mám dať týmto slimákom, preto som sa rozhodla dať zábavný názov. :)

8
porcií
20 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Suroviny

Piškótové cesto:
4 ks
100 g
2 bal.
Malinový puding:
500 ml
50 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Bielky oddelíme od žĺtkov.

    Slimáci na úteku (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Bielky začneme šľahať a pridávame práškový cukor.

    Slimáci na úteku (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Keď je sneh tuhý pridávame žĺtky pojednom.

    Slimáci na úteku (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Potom pridáme čokoládový puding.

    Slimáci na úteku (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    A zamiešáme.

    Slimáci na úteku (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Plech vyložíme papierom na pečenie.

    Slimáci na úteku (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Nalejeme piškótové cesto a zarovnáme. Dáme piecť na 180 °C za 18 minút.

    Slimáci na úteku (fotorecept)  - obrázok 7
  8. 8

    Takto vyzerá upečené cesto, ktoré necháme vychladnúť.

    Slimáci na úteku (fotorecept)  - obrázok 8
  9. 9

    Uvaríme si malinový puding a to nasledovne: 50 g kryštálového cukru dáme do hrnca a pridáme 4 dcl mlieka, necháme zovrieť a prilejeme malinový puding rozmiešaný v 1 dcl mlieka a chvílu povaríme. Ešte horúci puding nalejeme na piškótové cesto.

    Slimáci na úteku (fotorecept)  - obrázok 9
  10. 10

    Piškótové cesto stočíme ale 3 cm necháme volne, aby sme tam mohli napichať čokoládové šparadka. A dáme stuhnúť do chladničky na 3 hodiny.

    Slimáci na úteku (fotorecept)  - obrázok 10
  11. 11

    Narežeme na 1 cm široké rezy a podávame. Prajem dobrú chuť :)

    Slimáci na úteku (fotorecept)  - obrázok 11

Diskusia k receptu

gittka
skoro som sa nemohla prestat rehnit nad takym super názvom.perfektné aj koláčik aj názov
sovka62
No, predo mnou by určite neušli, mali by smolu.
zdezda
aké milé :-), aj recept na cestíčko sa mi páči, vyskúšam
mamatata2
Prekrásne, fantázia Ti nechýba a cesto je veľmi zaujímavé.
tkatka
Ďakujem veľmi pekne za milé komentáre veľmi som sa potešila :)))
orchidea
...tiež ma pobavil ten názov...veľmi milé...prosím ťa a to cesto sa dobre stáča? Ja by som sa bála že sa mi poláme.
tinca
@tkatka ja sa tiež čudujem, lebo ja rolády zatáčam teplé,nie vychladnuté. Milý rcp, ako živé
tkatka
tinca puding je horúci a preto sa to dobre stáča.
pipina222
:D parada! Ja by som ten puding naniesla aj pod tie slimaky, nech je to take autentisch :DDDD
valeri
100 bodové, hlavne ako koláčik pre detičky :-))
evanaaa
Ozaj a tie špáratká sú drevené ? Ja už slimáčikov mám v KK, páčia sa mi a pudingové mám rada.
tkatka
evanaaa áno sú to drevené špáratká.
tkatka
sailero, dida99, evanaaa ďakujem za komentáre :)
timush
prvý recept čo som piekla ale podaril sa perfektne :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia