Hubová paštéta

redakcia - fotkaredakcia, 31. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
150 g
150 g
1 ks
70 g
80 g
2 ks
4 plátky




Postup

  1. 1

    Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia. Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré urestujeme v panvici na oleji. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s nakrájanou slaninou. Po vychladnutí všetko spolu s ryžou a vajcami pridáme k pomletej mase.

  2. 2

    Vmiešame urestované plátky šampiňónov, podľa chuti posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným tymianom a spolu premiešame. Okrúhlu paštétovú formu vyložíme plátkami slaniny. Naplníme plnkou a vo vodnom kúpeli varíme 90 minút.

  3. 3

    Vychladnutú paštétu vyklopíme, nakrájame, ozdobíme lístkami čerstvého tymianu a poľného šalátu. Podávame s celozrnným pečivom.

Diskusia k receptu

Vymazať
evanaaa
Páči sa mi to, až na tú ryžu. Ja by som si ju ( pre seba ) tam nedávala, aj keď celkovo to nemusí byť zlé. Skôr by som to natrela na chlieb, alebo zjedla s nejakou prílohou.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia