Foto: pusta
Ide o veľmi príjemné predjedlo a zároveň aj efektné. Recept pochádza od židov žijúcich v oblasti Stredomoria.
porcie
príprava
na 200stupňov 20 minút °C
Suroviny
500 g, malé |
|
250 g |
|
10 ks |
|
1 zväzok |
|
4 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 ks, malý dlhý |
|
p.p čerstvá zelená lístočkyzelená |
|
Postup
-
1
Z lístkového cesta vykrojíme 4 kruhy, vyformujeme košíčky a upečieme v trúbe na 200 stupňoch 20 minút. Jarnú cibuľku pokrájame na kolieska, sušené paradajky na menšie kúsky, šampiony na 1/4-iny, cherry paradajky môžeme ponechať v celku alebo prekrojíme na 1/2, baklažán pokrájame na malé kocky.
- 2
Na olivovom oleji orestujeme cibuľku, šampiňony, po odparení tekutiny pridáme baklažány, sušené paradajky, osolíme okoreníme a ešte celé spolu niekoľko minút restujeme a necháme vychladnúť.
- 3
Do každého košíčka dáme na spodok dva lístky čerstvej bazalky, vychladnutú zeleninovú zmes, ozdobíme bazalkou a podávame ako predjedlo s Pita chlebom alebo s čerstvým pečivom. Toto predjedlo je vhodné na slávnostné príležitosti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu