Zidovský mediteránsky košíček

pusta - fotkapusta, 6. marca 2011
Zidovský mediteránsky košíček
Foto: pusta

Ide o veľmi príjemné predjedlo a zároveň aj efektné. Recept pochádza od židov žijúcich v oblasti Stredomoria.

4
porcie
30 minút
príprava
15 minút
na 200stupňov 20 minút  °C

Suroviny

500 g, malé
250 g
10 ks
1 zväzok
4 PL
podľa chuti
podľa chuti
1 ks, malý dlhý
p.p čerstvá zelená lístočkyzelená




Postup

  1. 1

    Z lístkového cesta vykrojíme 4 kruhy, vyformujeme košíčky a upečieme v trúbe na 200 stupňoch 20 minút. Jarnú cibuľku pokrájame na kolieska, sušené paradajky na menšie kúsky, šampiony na 1/4-iny, cherry paradajky môžeme ponechať v celku alebo prekrojíme na 1/2, baklažán pokrájame na malé kocky.

  2. 2

    Na olivovom oleji orestujeme cibuľku, šampiňony, po odparení tekutiny pridáme baklažány, sušené paradajky, osolíme okoreníme a ešte celé spolu niekoľko minút restujeme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Do každého košíčka dáme na spodok dva lístky čerstvej bazalky, vychladnutú zeleninovú zmes, ozdobíme bazalkou a podávame ako predjedlo s Pita chlebom alebo s čerstvým pečivom. Toto predjedlo je vhodné na slávnostné príležitosti.

Diskusia k receptu

cica2
krásny recept a všetky suroviny sú u nás obľúbené, rada vyskúšam:))
hannah22
pekný recept, skúsim, ukladám..... ale zároveň chcem pochváliť, skúsila som tvoj recept na macesove guličky, ozaj vynikajúce mali úspech ,ešte aj dnes sú výborné, ďakujem.... :))
pusta
hannah, ani nevieš, ako si ma potešila, veľmi pekne ti dakujem.
pusta
lucylee, ale aj chutné a ako slávnostné predjedlo aj efektné. dakujem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia