Trochu iné cesnakové zámotky

jokin - fotkajokin, 12. júna 2012
Trochu iné cesnakové zámotky
Foto: jokin

K vytvoreniu tohto receptu ma inšpirovala @Makinka31 a @Laurisia. Verím, že sa na mňa nenahnevajú za použite častí ich receptov. Použil som aj trochu Zobraziť celý popisK vytvoreniu tohto receptu ma inšpirovala @Makinka31 a @Laurisia. Verím, že sa na mňa nenahnevajú za použite častí ich receptov. Použil som aj trochu iné ingrediencie a pomery. Vyšlo to bolo super, zámotky sú krehké a veľmi chutné.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto 1:
300 g
200 g
350 ml
50 ml
1 ks
1 KL
2 PL
30 g
Cesto 2:
100 g
100 g
1 KL
Plnka:
150 g
2 ks
5 ks
1 KL




Postup

  1. 1

    Najskôr som zamiesil prvé kysnuté cesto, potom druhé cesto. Tu som urobil chybu že som si hneď vyšľahal aj plnku, nakoľko kým mi vykyslo cesto začala mi plnka vodnatieť. Nabudúce budem plnku šlahať až tesne pred natieraním na cesto.

    Trochu iné cesnakové zámotky - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí som si cesta rozdelil na poloviny.

    Trochu iné cesnakové zámotky - obrázok 2
  3. 3

    obe cestá som vyváľal

    Trochu iné cesnakové zámotky - obrázok 3
  4. 4

    dal na seba. druhé cesto iba do polovice preložil viac krát a opäť rozvaľkal

    Trochu iné cesnakové zámotky - obrázok 4
  5. 5

    cesto som si rozrezal na dve polovičky

    Trochu iné cesnakové zámotky - obrázok 5
  6. 6

    natrel plnkou iba do polovice. Pri skrúcaní rolády sa plnka sama posúva až na koniec.

    Trochu iné cesnakové zámotky - obrázok 6
  7. 7

    Potom som už roládky natrel vytlačenou plnkou a posypal semienkami.

    Trochu iné cesnakové zámotky - obrázok 7
  8. 8

    rolády som rozrezal poukladal na plech vyložený papierom a šupol do trúby.

    Trochu iné cesnakové zámotky - obrázok 8
  9. 9

    Piekol som v plynovej trúbe na polovičný výkon cca 18-20 minút. Som šťastný že to takto dopadlo. Nabudúce chcem vyskúšať bryndzovú plnku.

    Trochu iné cesnakové zámotky - obrázok 9

Diskusia k receptu

nonna
Áno, fajn, ale doporučujem vymeniť palmarín za maslo. Stužené tuky nie sú zdravým riešením. Inak pekné dielko od chlapa!!!
helca103
páčia sa mi tvoje zámotky,v sobotu vyskúšam cesnakové máme radi.
tiziana
No moment! 300g kvasníc? to mám piecť pre celé Slovensko? :DDD
...je mi jasné, že je to preklep...len upozorňujem...celkom ma to pobavilo :-)))
likalu
nonna, kde máš záruku, že maslo je maslo, veď to, čo v obchode predávajú, ani po dvoch hodinách pri izbovej teplote sa nedá natrieť na chlieb.
orchidea
tiež si myslím, že aj to maslo nie je stopercentne zdravé...ináč receptík vynikajúci aj s palmarínom, ja našim výrobcom tukov verím a používam ich bez obáv...ale to neznamená že vnucujem svoj názor, je to každého vec..
jokin
mariaklara máš dobrý postreh má to biť 30g chybička sa vlúdi.
jokin
a už zas, sorito malo patriť tiziane.
martamm
Celozrnné, super, tiež použijem maslo, ale inšpirácia výborná....
valeri
výbiorné, niečo podobné robím často, ale páči da mia ja Tvoj recept, uložím si ho a najbližšie budem piecť podľa neho.
eraserhead
babka
tentokrát súhlasím.

@mariaklara nakoľko sa jedná o pomalú fermentáciu cesta (aspoň 18 hodín), toho vlastného kvásku treba požiť tiež minimum
hannah22
super, ukladám, skúsim pridať aj ľanové semienko , páči sa mi v tom tá celozrná múka.... :))
margaretka28
no teda tieto sú ukážkové,ja si neviem predstaviť svojho chlapa,že by mi takto napiekol.Naposledy varil pred 5 rokmi ked som bola v porodnici,aj to sa staršie deti sťažovali,že kura mu zhorelo a ryža bola tvrdá.:-) Ešte že žijeme v dobe mobilov,potom sme konzultovali recepty cez telefon a môj vtedy 11 ročný syn zvládol ukážkové palacinky,aaj mi priniesli do nemocnice,doteraz spomínajú ako varili :-))
martamm
Parádne, Jokin závidím Tvojej manželke, ja môžem len snívať o tom, že by môj manžel niečo upiekol, alebo uvaril....
Tieto závitky upečiem ešte dnes :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia