Foto: jokin
K vytvoreniu tohto receptu ma inšpirovala @Makinka31 a @Laurisia. Verím, že sa na mňa nenahnevajú za použite častí ich receptov. Použil som aj trochu Zobraziť celý popisK vytvoreniu tohto receptu ma inšpirovala @Makinka31 a @Laurisia. Verím, že sa na mňa nenahnevajú za použite častí ich receptov. Použil som aj trochu iné ingrediencie a pomery. Vyšlo to bolo super, zámotky sú krehké a veľmi chutné.
na 180 °C
Suroviny
Cesto 1: | |
300 g |
|
200 g |
|
350 ml |
|
50 ml |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
2 PL |
|
30 g |
|
Cesto 2: | |
100 g |
|
100 g |
|
1 KL |
|
Plnka: | |
150 g |
|
2 ks |
|
5 ks |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Najskôr som zamiesil prvé kysnuté cesto, potom druhé cesto. Tu som urobil chybu že som si hneď vyšľahal aj plnku, nakoľko kým mi vykyslo cesto začala mi plnka vodnatieť. Nabudúce budem plnku šlahať až tesne pred natieraním na cesto.
-
2
Po vykysnutí som si cesta rozdelil na poloviny.
-
3
obe cestá som vyváľal
-
4
dal na seba. druhé cesto iba do polovice preložil viac krát a opäť rozvaľkal
-
5
cesto som si rozrezal na dve polovičky
-
6
natrel plnkou iba do polovice. Pri skrúcaní rolády sa plnka sama posúva až na koniec.
-
7
Potom som už roládky natrel vytlačenou plnkou a posypal semienkami.
-
8
rolády som rozrezal poukladal na plech vyložený papierom a šupol do trúby.
-
9
Piekol som v plynovej trúbe na polovičný výkon cca 18-20 minút. Som šťastný že to takto dopadlo. Nabudúce chcem vyskúšať bryndzovú plnku.
...je mi jasné, že je to preklep...len upozorňujem...celkom ma to pobavilo :-)))
tentokrát súhlasím.
@mariaklara nakoľko sa jedná o pomalú fermentáciu cesta (aspoň 18 hodín), toho vlastného kvásku treba požiť tiež minimum
Tieto závitky upečiem ešte dnes :)