Foto: strigus
Inšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho pripravujú, tak som skúsila svoju verziu a ono sa to Zobraziť celý popisInšpiráciu som našla v jednom ázijskom fast foode. Za svet nechceli prezradiť, ako ho pripravujú, tak som skúsila svoju verziu a ono sa to aj podobá ;-)
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Očistené a umyté koleno dáme na 30 minút variť do tlakového hrnca spolu s ostatnými prísadami.
-
2
Polo-uvarené koleno napichneme na grilovaciu tyč, postriekame sójovou omáčkou a posypeme mletým badiánom. Dáme grilovať na 160°, priebežne prelievame vývarom z kolena.
-
3
Po 30 minútach zvýšime teplotu na 210°, kým koleno nechytí chrumkavú kôrku.
-
4
Koleno som podávala s cibuľkovou ryžou, zdobenou petržlenovou vňaťou a kokteilovou omáčkou (polotovar).
Mě zaujalo to koleno, není to úplně běžné. Určitě vyzkouším, díky. Dotaz: to koleno vařili s kůží? Plátky podávali i s kůží?
áno, podávané bolo aj s kožou, narezané na zhruba 3 mm plátky
varecha.pravda.sk/recepty/sanghajske-pecene-kura/15454-re...