Foto: palokuchki
Inspiraciu na tento salat som nasla na iternete na mojej oblubenej stranke taste.com.au
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky som si uvarila v supke a mlade listy z mangold som si nakrajala na mensie kusky.
-
2
Mrazeny hrasok som vysypala do vriacej vody, povarila som ho asi 3 minuty a potom som vodu zliala. K teplemu hrasku som pridala nakrajane listy mangoldu, premiesala som to a hrniec som prikryla. Listy mangoldu sa zaparili a zjemneli.
-
3
Do dalsej misky som si pripravila tuniaka z konzervy a cibulu nakrajanu na mesiacky, ktore som pokvapkala citronovou stavou.
-
4
Uvarene zemiaky som ocistila a nakrajala som ich na kusky velke asi 2/2cm. Zemiaky som posolila, okorenila a premiesala. Potom som k nim pridala tuniaka s cibulou, hrasok, listy mangoldu a nasekanu koprovu vnatku.
-
5
Vsetko som spolu premiesala. Potom som pridala majonezu, zase som to premiesala a na koniec som pridala uvarene vajicka pokrajane na vacsie kusky. Salat som potom uz len zlahka premiesala.
-
6
Salat sa moze podavat aj takto. Majoneza sa nezamiesa do celeho salatu ale sa da osobitne na kazdu porciu pri podavani.
Diskusia k receptu