Pikantný zajac

acar - bez fotkyacar, 3. októbra 2009
Pikantný zajac
Foto: acar
6
porcií
20 minút
príprava
160 minút
tepelná úprava

Suroviny

1500 g
1 KL
1/2 KL
1 KL
2 ks
3 pl
6 zrniek
1/8 l
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve vody.

  2. 2

    Mäso dôkladne umyjeme v studenej vode, osušíme a nakrájame na kúsky veľké asi 4 cm. Kocky mäsa osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Obielenú cibuľu pokrájame na kocky.

  3. 3

    Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a za stáleho miešania v ňom mäso prudko opečieme. Pridáme cibuľu a zrnká bieleho korenia.

  4. 4

    Vývar z kostí precedíme a 1/8 l pridáme k zajačiemu mäsu. Dusíme pri miernej teplote asi 40 minút, postupne prilievame červené víno a mäso miešame. Naostatok v troche vody rozmiešame múku, zahustíme ňou šťavu a ešte niekoľko minút varíme.

  5. 5

    Podávame s ryžou a opekanými zemiakmi.

Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Slovenská kuchyňa, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Dusené

Diskusia k receptu

jarco
Nemám nič proti zajačiemu soté na víne, ale tá fialová farba by ma spoľahlivo odradila... Možno bez múky by to fialové nebolo?