Foto: acar
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
160 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso vykostíme, kosti posekáme na kúsky a varíme pri nízkej teplote 2 hodiny v rovnakom množstve vody.
- 2
Mäso dôkladne umyjeme v studenej vode, osušíme a nakrájame na kúsky veľké asi 4 cm. Kocky mäsa osolíme, okoreníme a opaprikujeme. Obielenú cibuľu pokrájame na kocky.
- 3
Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a za stáleho miešania v ňom mäso prudko opečieme. Pridáme cibuľu a zrnká bieleho korenia.
- 4
Vývar z kostí precedíme a 1/8 l pridáme k zajačiemu mäsu. Dusíme pri miernej teplote asi 40 minút, postupne prilievame červené víno a mäso miešame. Naostatok v troche vody rozmiešame múku, zahustíme ňou šťavu a ešte niekoľko minút varíme.
- 5
Podávame s ryžou a opekanými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu