Moravský divoký šíp
Mäso nakrájame na drobné kúsky a mierne naklepeme. Osolíme, okoreníme a na ihlicu striedavo napichujeme s...
Šúľance s lososom a omáčkou
Z uvarených zemiakov, múky, vajec a soli vypracujeme cesto, z ktorého vytvarujeme šúľance...
Jednoduchá paella s morskými plodmi
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Čo môže pripomenúť príjemnú dovolenku v Španielsku viac, ako čerstvá a voňavá paella?...
Zemiakový krém s dubákmi v údenom vývare
Túto polievku robievam obyčajne po Vianociach alebo Veľkej noci, ale aj inokedy ked mám vývar z...
Brokolicové taštičky v paprikovej omáčke
Uvarené zemiaky postrúhame najemno, pridáme vajce, detskú krupicu, múku, soľ a urobíme tuhšie...
Bezlepkový tekvicový koláč na plech
Náš najnovší jesenný bezlepkový tekvicový koláč sa vám bude páčiť. Je totižto super jednoduchý....
Mužská svadobno-výročná roláda s mandľovým chodníčkom
Halloween je najoslavovanejší a podľa môjho názoru, aj najváženejší sviatok Severoameričanov. My s mojou ctenou...
Dusené kuracie prsia plnené farebnou paprikou a mozzarellou
Toto bol môj recept na záverečkách...
Zapečená brokolica... v pekárničke na chlieb
. brokolicu nemusím uvariť vo vode a všetko čo obsahuje . ostane
Čučoriedkový koláč
Ovocie tu hrá prvé husle a cesto je pekným rámčekom príjemného zážitku :).
Cestoviny linguine zapečené so slivkovým lekvárom
Veľarazy si v obchode musím „lámať“ hlavu nad prikázaniami, čo mi bolo nariadené nakúpiť. Ale...
Zelerová polievka so smotanou
Zeler nakrájame na plátky a uvaríme v 1, 25 l vody domäkka. Potom ho rozmixujeme a...
Medzevské šúlance
Tento recept koluje v nasej rodine už tretie pokolenie dá sa robiť na sladko aj slano...
Pečeňové lievančeky
Sú veľmi jemnučké a vhodné ako príloha k rôznym prívarkom, do žemlí, alebo len tak...
Škoricové churros bez lepku s čokoládovou omáčkou
V období fašiangov sa nám žiada upiecť si mäkkučké voňavé šišky. Slovenské šišky a fánky asi všetci poznáme. Čo tak ale pozrieť sa na to, ako si túto maškrtu pripravujú v iných krajinách?...
Sójovo–jablkový šalát
Všetky suroviny premiešame a šalát necháme odležať. Podávame s bielym chlebom alebo opečenou bagetou.
Varená treska s kôprovým jogurtom
Našiel som recept na lososa od nórského šéfkuchára Josteina Medhausa, tak som si ho upravil a...
Açorda à Alentejana (Portugalská polievka)
Veľmi chutná a hlavne výdatná polievka s vôňou cesnaku a koriadrovej vňate, typická pre juh stredného...
Zapečené zemiaky pre batoľatá
Na hrubo rozmixovanú mrkvu a petržlen osmahneme na panvici s trochou cibuľky. Potom pridáme na kocky...
Syrová kráľova mozaika
Syry prekrojíme na polovicu, stred vydlabeme. Vydlabané stredy vymiešame s maslom, pridáme pokrájané olivy,...