Horkooooo po tekvicovej polievke..... fúúha, paráda!!
Foto: toshiba
Tak strááášne teplo, ako mi bolo po tejto parádnej krémovej polievočke...na pa rá du! Aj som si myslela, že leto prišlo spraviť KUK Zobraziť celý popisTak strááášne teplo, ako mi bolo po tejto parádnej krémovej polievočke...na pa rá du! Aj som si myslela, že leto prišlo spraviť KUK do kuchyne. Ale v tomto období dobrá polievka nie je zlá :-)). Robím ju často, ale s takými to ingiškami - ingredienciami?... skúška sa osvečila a manželovi podkúrim tiež, keď budem doma!! chichi
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
kúsok |
|
3 - 4 ružičky |
|
na dochutenie: | |
podľa chuti |
|
1 kocka |
|
trošku!!! |
|
trošku |
|
4 - 5 |
|
ako mak |
|
|
|
|
Postup
-
1
Olúpeme si tekvicu smoliarku....je to tekvica na pečenie ale mala smolu - uvarila som ju a basta! Nakrájame na kocky. pripravíme si fajnú zeleninku - oškrabkať, olúpať, ošmirglovať, poláskať, kto ako vie - ako na nedeľnú polievočku a nakrájame na menšie kúsky. Všetko šupneme do hrnca a zavrieme tomu deklíkom papuľku aby mohla pomaly blabotať v hrnci.
- 2
Po chvíľke predsa len dekel otvoríme a dáme k zeleninke kamošov. Šmajzneme tam s láskou kocku hovädzieho bujónu, ochutíme bylinkovo-záhradnou zmesou /je fajná - používam ju skoro do všetkých jedál - ak by sa aj torty solili, tak určite s ňou /, prihodíme čierne korenie - trošku, aby to malo šmrnc použijeme aj kajenské korenie... A tu som to asi neodhadla, lebo sme mali síce nebíčko v papuľke ale zároveň aj peklo. S najväčším pekelníkom by som si mohla ísťdĺžku pekelného jazyka merať....
- 3
Medzitým poprezeráme došlú poštu na nete, pozrieme na fasabuku, čo kto má nové a kto koho poohováral a jedným oškom poškuľujeme, čo tá zelenina sa predsa len netlačí von. Vytiahneme klinčeky...to je ale robota sa tam hrabať :-(, - ale mať ich spočítané je dobré. Skúsime lyžičkou či je zeleninka mäkušká :-) a ak je, vytiahneme zbrane, motyky a vidly ...ja najradšej to robím s ponorným mixérom a rozmixujeme zmes na hladkú kašičku.
- 4
Pridáme cremafine a dotiahneme boj do konca. Lupneme naberačkou na taniere tam môžeme ešte pridať navrch trochu cremefine. Ja som ešte vrch pošišorila krutónkami... Ako na obrázku v ľavom rohu vidíte Suesse Traeume - môžeme si ísť lažkať a sladko spinkať - vychutnávať poobednú siestičku / zima určite nebude, následky s kajenského korenia sa dostavili u mňa až po zjedení /....alebo variť hlavné jedlo - ale to nabudúce. Malzeit
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dobrá nálada mne nechýba nikdy...ale NIKDY. A z toho komentu od concorda si ABSOLÚTNE NIČ nerobím. Niekde sa musí vyventilovať a ja to tak beriem - ..musíme byť súcitní. A že som sa pritrafila akurát ja?...pcha-to bola náhoda. Ale my budeme kamoši, že concord? Ak bude niečo tvrdšie...aj ja sa viem brániť-zatiaľ mi to za to nestálo...... chichi
----Tá bylinková zmes: to je koreňový prípravok s bylinkami a zeleninou-také granulky - je použiteľná do polievok, šalátových marinád, pridať sa dá do zeleninových jedál, k mäsku a aj do štiav. Je to 200 g balíček, stojí okolo 2,60 Euro.
pozdravujeeeeem :-))
Len taká malá drobnosť, keď už chceme zachádzať do nemčiny, tak správne je nie "Malzeit", ale "Mahlzeit".