Pikantné slané slimáčiky

sjuz - fotkasjuz, 30. marca 2010
Pikantné slané slimáčiky
Foto: sjuz

Viem, starý recept - no malá obmena:)

25 ks
porcií
10 minút
príprava
25-30 minút
na 220 °C

Suroviny

1  bal.
2  balenia
6  veľkých plátkov




Postup

  1. 1

    Ja som kúpila balené lístkové cesto - už zrolované na papieri na pečenie. Nechcelo sa mi dnes sa s tým piplať - potrebovala som to mať rýchlo hotové :) Takže suroviny sú rozpísané na jeden plát cesta - kupovaného.

  2. 2

    Na rozvaľkané cesto rozotrieme cotage cheese, na vrch poukladáme plátky šunky( ale je možné dať aj pásiky slaninky). Ja som šunku jemne potrela čili pastou - pomleté čili so zrniečkami. Je možné poukladať aj nakrájané jalapeňo papričky, alebo feferónky.

  3. 3

    Zrolujeme do rolky, ktorú nakrájame na kolieska - na priereze vzniknú závitky - slimáčiky. Potrieme rozšľahaným vajcom, v ktorom sme rozmiešali trochu vegety. Posypeme strúhaným syrom.

  4. 4

    Piekla som v teplovzduške na 220 st.C cca 25 min.

Diskusia k receptu

frezia68
Páči sa mi úspora času,ak príde návšteva a máme k vínku-ďakujem,vyzerá to pekne :-))
sjuz
frezia - ďakujem :), a času možno, ale peňazí veĺmi nie - to zrolované cesto nie je najlacnejšie...
altyn
sjuz, pri Vašich slimáčikoch som slintal a tak som sa včera podvečer pustil do ich výroby. Samozrejme nie sú také pekné, ale chuť, hmmm... Dodám len toľko: už ich nieť!!! Budem musieť robiť z dvojitej dávky alebo ich držať pod zámkom. :-)))))
sjuz
:))) , a k pivku alebo k vínku....hmm!
slnieckosom
Bože, koľko fajnových vecí tu zase vidím...:-))) Boduješ, dievča milé... ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia