Krídelká v syrovom cestíčku
šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach, 19. marca 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Do misky si dáme všetky prísady na omáčku. Premiešame, osolíme a uložíme do chladničky. Do väčšej misky si dáme prísady na hustejšie cestíčko (vajcia, víno, múka, syr, mleté papriky). Premiešame necháme odstáť, dovtedy, dokedy si nenakrájame kura. Kuracie krídelká osolíme, okoreníme a môžeme poobaľovať v cestíčku.
- 2
Mäso by malo byť suché predtým než ho namočíme do cestíčka, inak cestíčko nebude držať, a vysmážame na oleji. Na tanier položíme papierový obrúsok, aby nasal prebytočný olej. Mäso podávame s cesnakovou omáčkou len tak, so šalátom alebo so zemiakmi.
- 3
NÁŠ TIP: Kúsky mäsa pred namáčaním v cestíčku obaľte v hladkej múke. Cestíčko bude potom lepšie držať. Víno pri príprave cestíčka možno nahradiť aj svetlým pivom, táto variácia mu dodá inú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu