Krídelká v syrovom cestíčku

Dezider Krištof
šéfkuchár penziónu U mlynárky v Dudinciach, 19. marca 2010
Krídelká v syrovom cestíčku
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

8 ks
3 ks
1 dl
100 g
100 g
1/2 KL
1/2 KL
Omáčka:
5 PL
5 PL
3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Do misky si dáme všetky prísady na omáčku. Premiešame, osolíme a uložíme do chladničky. Do väčšej misky si dáme prísady na hustejšie cestíčko (vajcia, víno, múka, syr, mleté papriky). Premiešame necháme odstáť, dovtedy, dokedy si nenakrájame kura. Kuracie krídelká osolíme, okoreníme a môžeme poobaľovať v cestíčku.

  2. 2

    Mäso by malo byť suché predtým než ho namočíme do cestíčka, inak cestíčko nebude držať, a vysmážame na oleji. Na tanier položíme papierový obrúsok, aby nasal prebytočný olej. Mäso podávame s cesnakovou omáčkou len tak, so šalátom alebo so zemiakmi.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Kúsky mäsa pred namáčaním v cestíčku obaľte v hladkej múke. Cestíčko bude potom lepšie držať. Víno pri príprave cestíčka možno nahradiť aj svetlým pivom, táto variácia mu dodá inú chuť.

Diskusia k receptu

michsamant
ak vynecham vino, nevadi? vsimla som si ,ze vela dobrych receptov ma v surovinach biele vino...ja to nepouzivam a neviem ci je to nejaka zasadna surovina v tom jedle
slnieckosom
Úžasné, ďakujem, iste vyskúšam. Niečo podobné som asi jedla v Tatrách a bolo to vynikajúce :-)))
ingrid808
miska,vino sa varenim vypari..takze sa ho nemusis bat pridavat k receptom..
jody
Vyparí sa len alkohol, kyslosť ostane. Mishamant, možno by namiesto vína stačilo pár kvapiek octu alebo citrónovej šťavy.
michsamant
nejde o to,ze by som sa ho bala pouzivat,len su u nas vina velmi drahe..skusim ten citron
gittka
inšpirácia na nedelný obed.zajtra určite vyskúšam
používateľ nemá avatar
dry
dry
Ak víno tak víno. Víno sa neodparí, ale sa odparí iba alkohol z vína. Všetko ostatné tam zostane ako chuť vína i z časti buket. Pre kyslosť sa tam víno určite nedáva, preto nedoporučujem nahradiť octom, alebo citrónom. Profesor Malík vám vysvetlí aké vína rozoznávame, ale kyslé určite nie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia