Brutálna káva

brutalnynikolaj - bez fotkybrutalnynikolaj, 5. decembra 2011

Ahojte moji milí, teraz Vám sem napíšem ako si varím kávu))))určite Vám bude chutiť.Skúste a uvidíte, že nieje káva ako káva.

1
porcia
5 minút
príprava
5 minút
na 100 °C

Suroviny

2 PL (nič špeciálne)
podľa potreby  trstinový alebo hnedý med lesný
0,5 l




Postup

  1. 1

    Do randlíka dáme zovrieť pol litra vody. Ihneď ako zovrie dáme plameň na minimum a pridáme dve polievkové lyžice mletej kávy. Pozor stále miešame!!!!necháme opäť zovrieť dovtedy kým prestane peniť. Podľa potreby ako kto lúbi za varu pridáme hnedý cukor a varíme stále, ak lúbite kávu s mliekom pridajte za varu ešte mliečko Maresi a nechajte zovrieť. Ak máte radi s medom, medík pridajte až po vychladnutí

Diskusia k receptu

silvia68
tak na toto som prišla pred asi rokom a odvtedy inú kávu nepijem, neda sa to porovnať, zalievaná a takto uvarená. Ja ju nemiešam, ale môžem skúsiť miešať, čo to urobí.
karolka
Káva môže byť dobrá, ale názov sa mi nepáči - brutálna, prečo ?????
noelia
....varis brutalnu kavu, brutalny caj.....a Ty si tiez brutalny, alebo mily, jemny a nezny ?....to by som chcela vediet, ale inak prepac, nemusis odpovedat.Zrejme sa u mna jedna o profesionalnu deformaciu, pretoze som psychoterapeutka, alebo aj liecitelka ludskych srdci....a viem, ze kazde vyrieknute slovo zachvievajuce sa v "brutalnej energii" sa nasledne kumuluje s inymi brutalnymi energiami a potom moze mat aj brutalny nasledok......kazdopadne zelam nadherny predvianocny cas....a ak si nas varechacov oslovil ze "moji drahi", tak potom oscilujes na rovnakej vlnovej dlzke.....a dakujem, pretoze toto je recept, ktory je este lepsie prpravovat v "dzezve" a potom je z toho naozaj super original turecka kava.
brutalnynikolaj
drahá noeli...ďakujem za komentár. Neboj ak budem potrebovať "brutálnu" psychopomoc budeš prvá, ktorú oslovím. Zatiaľ je môj životný postoj vysoko nad svetovým priemerom.
noelia
Tak potom "to nema chybu". Dnes skusim Tvoj brutalny recept a ak by som to uz nerozchodila, aj tak dakujem....
evanaaa
Takto som si podobne robievala kávu ( vraj návod na "turka"), ale nechala som až trikrát zovrieť, len cukor som dala až po uvarení. Ale aj tento tvoj "brutálny" spôsob nie je na zahodenie, len treba skúsiť.
eliza7417
tak som dnes konečne vyskúšala... fantastická, skutočne... a keďže dnes mám výnimočne čas, po obede som si uvarila brutálny čaj... tiež skvelý...
takže - len tak ďalej... sem sa s brutálnymi receptami... a ja sa idem o chvíľu pustiť do "brutálneho" panettone...
:o))
jamarlen
ešte trochu brutálnej ŕskej wiskey..... a môžeme ísť von:)
brutalnynikolaj
DRAHá ELIZA...veľmi si cením Tvoj komentár...sleduj čítaj recepty z mojej séria tzv. BRUTALSEVEN.....sú mňamky))))
eliza7417
hahaaa... :o))
takže dnes sa pridal ďalší brutál... špagety.. hm..
ak sa mi podarí mať voľný večer tento týždeň, pripravím... ja pálivé môžem... rada..
škoda, že tvoju kávu si nestíham robiť každé ráno... :o))
brave
dosť brutálne, už len kvôli tomu mliečku. (žartujem, autor receptu dáva na výber)
lulubelka
výborná káva ... dúfam že mi pomôže fičať až do večera popri mojich štyroch drobcoch ... ozaj som si ju vychutnala, síce náročnejšie na čas ako klasická zalievaná ale o to lepšia, vďaka za tip a výborný recept :-)
mijaita
Takto vari kavu v Egypte. V dzezve. 3x nechají vzkypet, pak osladi a nalevaji. Nekteri pridavaji kardamom. I ja ji tak varim kdyz mam chut na extra silnou, dobrou kavu. Brutalni rikam jine. nechavam si prazit specielni druh kavy Bella Giana na nejtmavsi, posledni stupen. A to je sila a ja takovou miluju. Recept je super!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia