Bravčové pečené s jablkami

redakcia - fotkaredakcia, 8. januára 2010

Suroviny

1 kg
1 vetvička
 kúsok
4 ks
4 ks
4-6 strúčikov
250 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 250 °C. Mäso vložíme kožou nadol do pekáča. Podlejeme vodou a prudko zapečieme. Potom zmiernime teplotu na 180 °C, pridáme škoricu, šalviu, nakrájanú cibuľu, prepolené olúpané strúčiky cesnaku, podlejeme trochou piva, prelejeme citrónovou šťavou a pečieme pod pokrievkou, kým koža nezmäkne.

  2. 2

    Potom mäso otočíme, kožu narežeme do štvorcov, okolo mäsa rozložíme nakrájané jablká a ďalej pečieme domäkka. Počas pečenia mäso otáčame, podlievame pivom a prelievame vypečenou šťavou. Nakoniec mäso dopečieme bez pokrievky kožou hore dozlata. Šťavu podľa potreby dochutíme soľou, prípadne trochou cukru.

  3. 3

    Hotovú pečienku necháme asi 15 minút odpočívať a potom krájame na jednotlivé porcie. Plátky mäsa podávame s upečeným jablkom, cibuľou a šťavou, s ryžou alebo pečenými zemiakmi.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia