Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 250 °C. Mäso vložíme kožou nadol do pekáča. Podlejeme vodou a prudko zapečieme. Potom zmiernime teplotu na 180 °C, pridáme škoricu, šalviu, nakrájanú cibuľu, prepolené olúpané strúčiky cesnaku, podlejeme trochou piva, prelejeme citrónovou šťavou a pečieme pod pokrievkou, kým koža nezmäkne.
- 2
Potom mäso otočíme, kožu narežeme do štvorcov, okolo mäsa rozložíme nakrájané jablká a ďalej pečieme domäkka. Počas pečenia mäso otáčame, podlievame pivom a prelievame vypečenou šťavou. Nakoniec mäso dopečieme bez pokrievky kožou hore dozlata. Šťavu podľa potreby dochutíme soľou, prípadne trochou cukru.
- 3
Hotovú pečienku necháme asi 15 minút odpočívať a potom krájame na jednotlivé porcie. Plátky mäsa podávame s upečeným jablkom, cibuľou a šťavou, s ryžou alebo pečenými zemiakmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu