Foto: jody
Buchty ako buchty, poviete si, ale všetko záleží na tom, čo do nich a na ne dáte... taká malá inšpirácia... :-)
90 minút
príprava
príprava
7 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kysnuté cesto si viete spraviť každá to svoje najlepšie, tento recept nie je o ceste. Cesto vyvaľkáme a pokrájame na menšie kúsky.
- 2
Práve ozbierané jahody odstopkujeme, namočíme do medu a zabalíme do cesta na malú buchtičku. Miesto medu môžete pridať aj cukor.
- 3
Uparíme buchty a ako ich tak paríme, z ďalších jahôd a cukru uvaríme rýchly redší džem.
- 4
Na tanieri servírujeme jahodové buchtičky posypané domácim tvarohom, pokvapkané rozpusteným maslom a preliate jahodovým džemom. Dovi, dopo. :-) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu