Parádne buchty pre inšpiráciu

jody - fotkajody, 7. septembra 2011
Parádne buchty pre inšpiráciu
Foto: jody

Buchty ako buchty, poviete si, ale všetko záleží na tom, čo do nich a na ne dáte... taká malá inšpirácia... :-)

90 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Kysnuté cesto si viete spraviť každá to svoje najlepšie, tento recept nie je o ceste. Cesto vyvaľkáme a pokrájame na menšie kúsky.

  2. 2

    Práve ozbierané jahody odstopkujeme, namočíme do medu a zabalíme do cesta na malú buchtičku. Miesto medu môžete pridať aj cukor.

  3. 3

    Uparíme buchty a ako ich tak paríme, z ďalších jahôd a cukru uvaríme rýchly redší džem.

  4. 4

    Na tanieri servírujeme jahodové buchtičky posypané domácim tvarohom, pokvapkané rozpusteným maslom a preliate jahodovým džemom. Dovi, dopo. :-) Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

aroooo
no škoda, tento recept mešká 2-3 mesiace:práve pozbierané jahody odstopkujeme....inšpirácia ohromná, mám aj kopu jahod. lekváru, nájdu sa aj kompótované, ale z čerstvých je to asi iné...ukladám na rok, ale išlo by to teraz so slivkami a cesto zemiakové...
coldbery
tie buchtičky vyzerajú ohromne a ja to skúsim aj kompótove......mňam
veronika353
Já dělávám knedlíčky i z mrazených jahod,jsou jako čerstvé,džem mám taky,díky za inspiraci:-)))))
3sandra3
ale kde sú dnes čerstvé jahody?... u nás nie ,,už dávno boli... ale recept je super,,, ukladám si do kk
viera1
A my pod Tatrami ešte každý deň misku jahôd nazbierame.A ešte kvitnú ďalšie,tak si urobíme,fajn...
vierik
Veľmi chutný receptík,hmmm ale by som si dala.Možno zajtra z mrazených :-) Ukladám KK.
jody
Recept je cca spred týždňa. Na horniakoch ešte čerstvé jahody sú. :-)
vecnemlada
mnam, aj ja mam cerstve jahody, mam odrodu, ktora rodi do oktobra, urcite tuto dobrotu vyskusam :)