Grilovaný zubáč so zeleninou
Jaromír Štefanovič
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 15. marca 2016
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 15. marca 2016
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Jačmenné krúpy prepláchneme a uvaríme vo vývare, uvarené scedíme. Filety zo zubáča osolíme a na prepustenom masle pečieme kožou dole, pred koncom otočíme a odstavíme z plameňa.
- 2
Na masle urestujeme šalotku, pridáme špenát, nakrájaný medvedí cesnak, mladú cibuľku, huby, zastrekneme bielym vínom. Víno necháme odpariť, pridáme trocha rybieho vývaru a krátko povaríme. Na záver pridáme omáčku z bieleho vína, všetko premiešame, zjemníme maslom a dochutíme.
- 3
Omáčka z bieleho vína: Na prepustenom masle urestujeme šalotku, zastrekneme bielym vínom, pridáme rybí vývar a prevaríme. Pridáme smotanu a všetko zredukujeme do konzistencie omáčky. Hotovú omáčku zjemníme prepusteným maslom, dochutíme soľou a citrónovou šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu