Grilovaný zubáč so zeleninou

Jaromír Štefanovič
šéfkuchár boutique hotela Arcadia v Bratislave, 15. marca 2016
Grilovaný zubáč so zeleninou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

720 g
40 g
40 g
40 g
300 g
55 g (hliva, šampiňóny)
420 g
1 l
100 g
400 ml
400 ml
200 ml




Postup

  1. 1

    Jačmenné krúpy prepláchneme a uvaríme vo vývare, uvarené scedíme. Filety zo zubáča osolíme a na prepustenom masle pečieme kožou dole, pred koncom otočíme a odstavíme z plameňa.

  2. 2

    Na masle urestujeme šalotku, pridáme špenát, nakrájaný medvedí cesnak, mladú cibuľku, huby, zastrekneme bielym vínom. Víno necháme odpariť, pridáme trocha rybieho vývaru a krátko povaríme. Na záver pridáme omáčku z bieleho vína, všetko premiešame, zjemníme maslom a dochutíme.

  3. 3

    Omáčka z bieleho vína: Na prepustenom masle urestujeme šalotku, zastrekneme bielym vínom, pridáme rybí vývar a prevaríme. Pridáme smotanu a všetko zredukujeme do konzistencie omáčky. Hotovú omáčku zjemníme prepusteným maslom, dochutíme soľou a citrónovou šťavou.

Diskusia k receptu