Foto: ancicka
Domácich škvariek mám ešte dosť,zabíjačka sa blíži tak skúšam ,pečiem aby som ich zúžitkovala.Škvarkové cesto z jablkami je veľmi chutné,až som banovala,že som urobila Zobraziť celý popisDomácich škvariek mám ešte dosť,zabíjačka sa blíži tak skúšam ,pečiem aby som ich zúžitkovala.Škvarkové cesto z jablkami je veľmi chutné,až som banovala,že som urobila iba jeden závin.Len sa tak po ňom zaprašilo.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
125 g |
|
125 g |
|
100 g mleté |
|
50 g |
|
1 ks |
|
troška |
|
1/2 čl |
|
3 PL / smotanový jogurt/ |
|
na potretie |
|
Plnka: | |
2,väčšie |
|
od oka |
|
2 PL podľa chutí |
|
1/2 sačku |
|
od oka |
|
Postup
-
1
Do misky si dám všetký suroviny potrebné na cesto a zhnetiem.
-
2
Dám na pomučenú dosku a vypracujem na hladko.
-
3
Potom si vyvaľkam asi vo veľkosti plechu.Na stred cesta nasrúham na uhorkovom strúhadle očistené jablka,podľa kyslosti pocukrujem,posypem škoricovým cukrom,dám od oka orechy a hrozienka a cesto z jednej aj druhej strany preložím na jablka.
-
4
Preložím na plech a potriem vajcom a nechám upiecť v stredne teplej rúre.Každému pečie rura inak,tak ju treba prispôsobiť .
-
5
Upečenú jemne pocukrujeme.Dobrú chuť.
Diskusia k receptu