Klasická krupicová kaša
mesačník Varecha, dnes 06:00
![Klasická krupicová kaša](/uploady/velky-pvsk23012_14b-36060.jpg)
Foto: Kulinární studio MAFRA
Rozhodli sme sa vyskúšať trochu rafinovanejšiu verziu, ako je len osvedčené posypanie krupicovej kaše kakaom či škoricou. Použili sme jahody, vyšľahanú smotanu a Zobraziť celý popisRozhodli sme sa vyskúšať trochu rafinovanejšiu verziu, ako je len osvedčené posypanie krupicovej kaše kakaom či škoricou. Použili sme jahody, vyšľahanú smotanu a kúsky čokolády. Kaša chutila dokonalo. Pre diétnejšiu verziu je možné smotanu vynechať alebo ju nahradiť nízkotučným tvarohom zmiešaným s lyžičkou medu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 ml |
|
štipka |
|
4 PL |
|
Na servírovanie: | |
150 ml |
|
1 PL |
|
150 g (čerstvé alebo mrazené) |
|
1 PL |
|
20 g |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na servírovanie. Jahody posypeme kryštálovým cukrom a necháme rozmraziť. Vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a odložíme do chladu. Čokoládu nasekáme.
- 2
Mlieko nalejeme do hrnca. Ochutíme štipkou soli a zahrejeme.
- 3
Keď mlieko začne kypieť, znížime teplotu na minimum a pomaly za stáleho miešania metličkou prisypeme krupicu.
- 4
Za stáleho miešania varíme asi 5 minút.
- 5
Kašu rozdelíme na taniere a necháme na nej rozpustiť plátky masla. Pridáme šľahačku aj jahody, posypeme čokoládou.
Tiež krupicová kaša:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu