Krupicová kaša
Krupicová kaša

Klasická krupicová kaša

Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, dnes 06:00
Klasická krupicová kaša
Foto: Kulinární studio MAFRA

Rozhodli sme sa vyskúšať trochu rafinovanejšiu verziu, ako je len osvedčené posypanie krupicovej kaše kakaom či škoricou. Použili sme jahody, vyšľahanú smotanu a Zobraziť celý popisRozhodli sme sa vyskúšať trochu rafinovanejšiu verziu, ako je len osvedčené posypanie krupicovej kaše kakaom či škoricou. Použili sme jahody, vyšľahanú smotanu a kúsky čokolády. Kaša chutila dokonalo. Pre diétnejšiu verziu je možné smotanu vynechať alebo ju nahradiť nízkotučným tvarohom zmiešaným s lyžičkou medu.

2
porcie
10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 ml
 štipka
4 PL
Na servírovanie:
150 ml
1 PL
150 g (čerstvé alebo mrazené)
1 PL
20 g
20 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na servírovanie. Jahody posypeme kryštálovým cukrom a necháme rozmraziť. Vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a odložíme do chladu. Čokoládu nasekáme.

  2. 2

    Mlieko nalejeme do hrnca. Ochutíme štipkou soli a zahrejeme.

  3. 3

    Keď mlieko začne kypieť, znížime teplotu na minimum a pomaly za stáleho miešania metličkou prisypeme krupicu.

  4. 4

    Za stáleho miešania varíme asi 5 minút.

  5. 5

    Kašu rozdelíme na taniere a necháme na nej rozpustiť plátky masla. Pridáme šľahačku aj jahody, posypeme čokoládou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia